V. Mitalas palaiko visuotinį šaukimą, tačiau prioritetu to nelaiko: aukščiausiai stovi sąjungininkų infrastruktūros sukūrimas

Laisvės frakcijos seniūnas Vytautas Mitalas palankiai vertina vėl į politinę darbotvarkę grįžusius siūlymus dėl visuotinio šaukimo, tačiau didesniu prioritetu laiko kokybiškos infrastruktūros užtikrinimą sąjungininkams.

V. Mitalas<br>A. Ufarto (ELTA) nuotr.
V. Mitalas<br>A. Ufarto (ELTA) nuotr.
V. Mitalas<br>A. Ufarto (ELTA) nuotr.
V. Mitalas<br>A. Ufarto (ELTA) nuotr.
V. Mitalas<br>M. Morkevičiaus (ELTA) nuotr,
V. Mitalas<br>M. Morkevičiaus (ELTA) nuotr,
V. Mitalas<br>V.Skaraičio nuotr.
V. Mitalas<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2023-12-13 09:48

„Mano supratimu, visuotinio šaukimo idėja nebuvo sustabdyta, tačiau ir dramatiškai nepakeistų Lietuvos saugumo būklės į gerą“, – trečiadienį „Žinių radijui“ komentavo V. Mitalas.

„Visuotinio šaukimo galimybė įgyvendinti Lietuvoje nebuvo niekada išbraukta. Kai darėme politinių partijų susitarimą, tai buvo parinkta formuluotė, kad KAM rankose yra tai, kokiu greičiu, kokiu spartumu didinsime šaukimo apimtis“, – pridūrė jis.

„Laisviečio“ teigimu, KAM pasirinktas santūrus šaukimo apimčių didinimas yra tinkamas, mat didesnis prioritetas turėtų būti teikiamas sąjungininkų infrastruktūros sukūrimui. Jo nuomone, atvykstantiems Vokietijos kariams turime užtikrinti tinkamas sąlygas treniruotis ir gyventi.

„KAM tiek pavasarį pristatant atnaujintą šaukimo sistemos variantą, tiek dabar tas šaukimo apimtis didina pakankamai santūriai. Santūrumas atsiranda iš supratimo, kad mūsų prioritetų sąraše aukščiausiai stovi sąjungininkų infrastruktūros sukūrimas“ , – aiškino V. Mitalas.

„Šios infrastruktūros užtikrinimas jiems, (kad galėtų – ELTA) treniruotis, kokybiškai gyventi, yra pats svarbiausias, labiausiai neatidėliotinas dalykas. Stovi netgi aukščiau už modernios ginkluotės įsigijimą“ , – pridūrė jis.

ELTA primena, kad pastaruoju metu diskusijas apie šalies nacionalinį saugumą įžiebė užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio pareiškimai ir raginimai kaip įmanoma greičiau persvarstyti šalies gynybos koncepciją. Ministras išplatino 10 punktų planą, kaip būtų galima stiprinti Lietuvos saugumą – konservatorius ragino skirti daugiau dėmesio investicijoms į gynybos pramonę, svarstyti apie specialų mokestį krašto apsaugos reikmėms. Taip pat priminė visuotinio šaukimo idėją.

Prezidentūra remia visuotinio šaukimo idėją. Kaip interviu Eltai teigė šalies vadovo patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Kęstutis Budrys, bus neišvengiamai grįžta prie šio klausimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.