Vilniaus rajone pareigūnui nušovus moterį, pradėti ikiteisminis ir tarnybinis tyrimai: A. Bilotaitė aptarė situaciją su R. Požėla

Po to, kai antradienio vakarą Vilniaus rajone policijos pareigūnas nušovė medikus puolusią moterį, vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė sako, kad dėl incidento pradėtas ikiteisminis tyrimas bei tarnybinis patikrinimas. Be to, politikė tikina aptarusi susiklosčiusią situaciją su policijos generaliniu komisaru Renatu Požėla.

A.Bilotaitė.<br>D.Labučio/ELTA nuotr.
A.Bilotaitė.<br>D.Labučio/ELTA nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 13, 2023, 1:48 PM

„Šiandieną turėjau šios situacijos aptarimą su generaliniu komisaru, nes, žinoma, tokie klausimai verčia giliau pasiaiškinti situaciją. Mano žiniomis, yra pradėtas tiek ikiteisminis, tiek tarnybinis patikrinimas – tam, kad įvertinti visas aplinkybes ir išsiaiškinti“, – trečiadienį prieš prasidedant Vyriausybės posėdžiui žurnalistams sakė A. Bilotaitė.

„Pareigūnui teikiama visa reikiama pagalba, suprantant, kad situacija tikrai labai sudėtinga“, – aiškino ji.

A. Bilotaitė taip pat nurodė artimiausiu metu susitiksianti su sveikatos apsaugos ministru Arūnu Dulkiu.

„Mūsų institucijos turėtų aptarti klausimus, susijusius su psichikos sveikatos problemomis ir iš to išeinančiomis situacijomis, kai kyla pavojus ir medikų sveikatai“, – nurodė ji.

„Policijos pareigūnai nuolatos turi mokymus, kaip reaguoti į tokias situacijas, kai yra tokio pobūdžio iškvietimai“, – aiškino ministrė, pridurdama, kad po pastarųjų įvykių itin svarbu užtikrinti tinkamą tarpinstitucinį bendradarbiavimą ir veikimo algoritmus.

ELTA primena, kad antradienio vakarą Vilniaus rajone, Baraškų kaime, nušauta medikus ir policijos pareigūnus puolusi moteris.

„Pirminiais duomenimis, moteris buvo agresyvi, ji užpuolė medikus, daužė kastuvu medikų automobilį. Medikai išsikvietė policiją. Pareigūnai įvairiais būdais bandė ją raminti, malšinti, bet moteris su peiliu puolė juos. Į moterį pareigūnas paleido kelis šūvius, nuo vieno jų moteris mirė“, – Eltai nurodė Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis.

Anot jo, siekiant sutramdyti agresyvią moterį, naudotos dujos, elektros impulsinis prietaisas „Taser“. Tačiau, tęsė R. Matonis, moteris nereagavo, specialiosiomis priemonėmis jos sutramdyti nepavyko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.