G. Nausėda pasveikino teisėjų bendruomenę Teismų dienos proga

Prezidentas Gitanas Nausėda, sveikindamas visus šalies teisėjus su Teismų dienos 105-ųjų metinių sukaktimi, palinkėjo ir toliau išlikti drąsiems, principingiems bei teisingiems.

G. Nausėda<br>Prezidentūros nuotr.
G. Nausėda<br>Prezidentūros nuotr.
G. Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
G. Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 15, 2023, 10:10 AM

Šalies vadovas pažymėjo, kad Lietuvos teismai ne kartą įrodė, jog yra patikimi demokratinių vertybių ir žmogaus teisių ir laisvių gynėjai bei puoselėtojai.

„Lietuvos Respublikos vardu nepriklausomai, sąžiningai ir nešališkai vykdydami teisingumą, Jūs stiprinate Lietuvos žmonių pasitikėjimą savo valstybe. Kiekvienas teisingas Jūsų sprendimas – dar vienas demokratinės, teisės viršenybe grįstos valstybės pranašumų įrodymas“, – rašoma prezidento sveikinime.

Anot prezidento, nors ir pavyko šiemet pasiekti padidinti teisėjų darbo užmokestį, vis dar susiduriama ir su kitomis problemomis.

„Matau, kad teismų veiklai trukdo išliekantys pernelyg maži teismų valstybės tarnautojų ir darbuotojų atlyginimai. Teisėjų profesija vis dar nepritraukia pakankamai teisininkų. Artimiausioje ateityje bus nepaprastai svarbu suvienodinti teismų darbo krūvį ir užtikrinti vieningą teismų praktiką, taip pat daugiau dėmesio skirti informacijos apie teisingumo vykdymą sklaidai“, – teigė šalies vadovas, pažymėdamas, kad reikšmingų pokyčių bus siekiama bendromis jėgomis.

Teismų diena Lietuvoje minima gruodžio 15 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.