Lietuvoje suremontuoti Ukrainos tankai netrukus grįš į mūšio lauką

Penktadienį Gaižiūnų poligone pademonstruoti jau suremontuoti iš Ukrainos atgabenti tankai „Leopard 2“, kurie, kaip skelbia Krašto apsaugos ministerija, netrukus grįš atgal į mūšio lauką.

Pirmieji Lietuvoje suremontuoti tankai<br>KAM / A. Čemerkos nuotr.
Pirmieji Lietuvoje suremontuoti tankai<br>KAM / A. Čemerkos nuotr.
Pirmieji Lietuvoje suremontuoti tankai<br>KAM / A. Čemerkos nuotr.
Pirmieji Lietuvoje suremontuoti tankai<br>KAM / A. Čemerkos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 15, 2023, 1:24 PM

„Lietuva nuosekliai remia Ukrainos kovą už savo nepriklausomybę ir ne tik siunčia karinę paramą, bet ir padeda remontuoti kovos lauke itin reikalingus tankus „Leopard“. Šiandien galime pamatyti, kaip atrodo jau suremontuotas ir antram gyvenimui prikeltas galingasis tankas, kuris netrukus bus grąžintas į Ukrainą“, –pranešime spaudai cituojamas krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

Kaip nurodo ministerija, tankus Lietuvoje remontuoja įmonė „Lithuania Defense Services“ (LDS). Tai dviejų NATO šalims ginkluotę tiekiančių ir didžiausių Europoje karinės technikos gamintojų – Vokietijos bendrovių „Rheinmetall“ ir „Krauss-Maffei Wegmann“ – 2022 metais Lietuvoje įsteigta bendra įmonė. Ji skirta Baltijos jūros šalių regione dislokuotų NATO sąjungininkų pajėgų eksploatuojamų kovinių transporto priemonių priežiūrai ir remontui.

Nuo šių metų spalio mėnesio „Lithuania Defense Services“ remonto dirbtuvėse Jonavoje remontuojami iš Ukrainos mūšio lauko atvežti sugadinti „Leopard 2“ tankai.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.