Nacionalinio saugumo komisija prašo institucijų pateikti siūlymus, kaip sumažinti vykimo srautus per sieną su Baltarusija

Penktadienį Vyriausybėje posėdžiavusi Nacionalinio saugumo komisija (NSK) pavedė šalies institucijoms pateikti siūlymus dėl priemonių, kuriomis būtų galima mažinti per Lietuvos-Baltarusijos sieną vykstančiųjų srautus.

Pasienis su Baltarusija<br>V.Skaraičio nuotr.
Pasienis su Baltarusija<br>V.Skaraičio nuotr.
Pasienis su Baltarusija<br>V.Skaraičio nuotr.
Pasienis su Baltarusija<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Augustė Lyberytė

Dec 15, 2023, 11:55 AM

„Šiandien Nacionalinė saugumo komisija išklausė Nacionalinio krizių valdymo centro pateiktą saugumo situacijos Lietuvos-Baltarusijos pasienyje indikatorių sistemos duomenų ataskaitą“, – pranešė Nacionalinis krizių valdymo centras (NKVC), nurodydamas, kad šie indikatorių sistemos duomenys NSK posėdžiuose aptarinėjama reguliariai.

„Įvertinus saugumo tarnybų informaciją, sutarta, kad šalies institucijos artimiausiu metu pateiks pasiūlymus dėl priemonių, mažinančių transporto ir keleivių, vykstančių per sieną su Baltarusija, srautus“, – nurodo NKVC.

Kitą NSK posėdį numatoma šaukti sausio mėnesį – jame ir turėtų būti pristatytas parengtas priemonių sąrašas, įvertintas jų poveikis.

ELTA primena, kad Lietuva saugumo situaciją pasienyje su Baltarusija vertina remiantis NKVC ir šių metų rugsėjį NSK patvirtinta indikatorių sistema. Ji apima grėsmių ir rizikų vertinimą plačiame spektre, pvz. karinio pobūdžio grėsmės, Baltarusijos žvalgybos ir specialiųjų tarnybų veikla, informacinės atakos prieš Lietuvą ir kt.

Dėl Lietuvos atsako priemonių įgyvendinimo, atsižvelgus į objektyvius indikatorius, NSK, siūlanti sprendimus priimti Ministrų kabinetui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.