Liberalų sąjūdis sumokėjo „MG Baltic“ byloje teismo skirtą 376,6 tūkst. eurų baudą: didesnė dalis padengta iš dotacijų

Liberalų sąjūdis sumokėjo vadinamojoje „MG Baltic“ korupcijos byloje teismo skirtą 376,6 tūkst. eurų baudą, teigia partijos sekretorius Antanas Martusevičius. Pasak jo, didesnė baudos dalis buvo sumokėta iš valstybės partijai skirtos dotacijos, o likusioji pasiskolinta iš partijos skyrių.

Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>V.Skaraičio nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 18, 2023, 11:26 AM

„Iš asignavimų yra apie 200 tūkst. eurų sumokėta. Tai kiek daugiau nei pusė. O kita sumą iš skyrių ir iš savo lėšų padengėme“, – Eltai teigė A. Martusevičius.

„Niekam nieko papildomai mestis nereikėjo, skyriai turi lėšų savo sąskaitose. Tai šiuo atveju turėjome dvi galimybes – eiti į banką arba prašyti mūsų bendruomenės paskolinti baudai sumokėti iš skyrių lėšų“, – pabrėžė partijos sekretorius.

ELTA primena, Apeliaciniam teismui vadinamojoje „MG Baltic“ byloje pripažinus Liberalų sąjūdį bei Darbo partiją kaltomis, opozicijoje prasidėjo kalbos apie nepasitikėjimą teistomis politinėmis jėgomis. Seimo mažumos atstovai paragino stabdyti parlamento darbą, taip pat kelti klausimai, ar Seimas gali pasitikėti nuteistos partijos lydere V. Čmilyte-Nielsen kaip parlamento pirmininke, o Darbo partijos pirmininku Andriumi Mazuroniu kaip vicepirmininku.

Opozicijoje esančios Mišrios grupės seniūnė Agnė Širinskienė savo ruožtu ketina registruoti įstatymų pataisas, draudžiančias partijoms skirtas baudas mokėti iš dotacijų lėšų. Tokią idėją ji išsakė po to, kai gruodžio pradžioje raštų iš Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) ir Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) dėl jiems paskirtų baudų mokėjimo sulaukę Liberalų sąjūdis ir Darbo partija patikino, kad gautas baudas „MG Baltic“ byloje ketina mokėti iš valstybės dotacijų lėšų.

Apeliacinis teismas „MG Baltic“ byloje Liberalų sąjūdžiui skyrė 376,6 tūkst., o Darbo partijai – 300 tūkst. eurų baudą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.