Seimo pavasario sesijoje ketinama įkalinimo bausmę atliekantį V. Gapšį šalinti iš ERK pirmininko pavaduotojo pareigų

Įkalinimo bausmę šiuo metu atliekantis „darbietis“ Vytautas Gapšys vis dar eina Seimo Europos reikalų komiteto (ERK) pirmininko pavaduotojo pareigas. Visgi komiteto pirmininkė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė ir Darbo partijos pirmininkas Andrius Mazuronis sutaria, kad V. Gapšys tinkamai savo pareigų atlikti negali, todėl Seimo pavasario sesijos pradžioje į šią poziciją turėtų būti paskirtas naujas parlamentaras.

 Lrytas.lt koliažas
 Lrytas.lt koliažas
 A. Mazuronis<br> A. Ufarto (ELTA) nuotr.
 A. Mazuronis<br> A. Ufarto (ELTA) nuotr.
 Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė<br> A. Ufarto (ELTA) nuotr.
 Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė<br> A. Ufarto (ELTA) nuotr.
 V. Gapšys<br> A. Ufarto (ELTA) nuotr.
 V. Gapšys<br> A. Ufarto (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Gailė Jaruševičiūtė-Mockuvienė

Dec 27, 2023, 4:15 PM

„Aš kreipsiuosi į Darbo partijos frakciją, prašydama įvertinti, ar neketintų padeleguoti kito nario. Pavaduotojai vis tiek dažniausiai būna įvairių delegacijų sudėtyje, tai tikrai manau, kad Darbo partijos frakcija galėtų atrasti žmogų, kuris galėtų atstovauti“, – Eltai teigė ERK pirmininkė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Visgi, pasak jos, oficialūs sprendimai dėl ERK pirmininko pavaduotojo bus priimti tik Seimo pavasario sesijos metu.

„Klausimas keliasi į pavasario sesiją, nes pavaduotojų niekaip kitaip negalima patvirtinti, tik Seimo plenariniame posėdyje“, – paaiškino komiteto pirmininkė.

Darbo partijos pirmininkas A. Mazuronis taip pat sutinka, kad įkalinimo bausmę šiuo metu atliekantis jo frakcijos Seime kolega V. Gapšys negali tinkamai eiti ERK pirmininko pavaduotojo pareigų.

„Mes suprantame tą situaciją ir suprantame pirmininkės poziciją, pritariame jai, kad iš tikro yra tam tikrų trikdžių dėl susiklosčiusių aplinkybių. Tai spręsime, ar kitą asmenį deleguoti, ar kažkaip su kitaip su ta pozicija pasielgti. Mes turime įvairiausių minčių, kurios susijusios su kitomis frakcijomis parlamente ir kvotų pasiskirstymu“, – Eltai teigė A. Mazuronis.

Visgi „darbiečių“ lyderis akcentuoja, kad neformaliai jau yra rastas sutarimas, jog Darbo partijos frakcija ERK pirmininko pavaduotojo pozicijos apskritai atsisakys.

„Kadangi kai kurios frakcijos padidėjo, o kai kurios sumažėjo, tai mums viena frakcijos pirmininko pavaduotojo kvota yra mažiau. Todėl mes esame pasiruošę kitoms frakcijoms perleisti šią poziciją“, – informavo A. Mazuronis.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę Seime surengta apkalta laisvės atėmimo bausme nuteistam parlamentarui V. Gapšiui nepavyko. Nors parlamentui buvo teikti 4 nutarimai, kuriuose nurodytu pagrindu Seimo narys galėjo būti pašalintas iš pareigų, visgi nė vienas iš jų nesulaikė reikiamo 85 parlamentarų palaikymo. Iš viso balsavime dalyvavo 122 Seimo nariai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.