Kaime papuoštos Kalėdų eglės aukštis stebina: pranoko gretimų rajonų centruose papuoštas žaliaskares

Pusiaukelėje tarp Pasvalio ir Panevėžio esančio nė šimto gyventojų neturinčio Lavėnų kaimo (Pasvalio r.) Kalėdų eglė aukščiu pranoko abiejų rajonų centruose papuoštas žaliaskares.

Lavėnų socialinės globos namų nuotr.
Lavėnų socialinės globos namų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 28, 2023, 6:18 PM

Lavėnuose esantys socialinės globos namai šiemet papuošė šalia augančią gyvą eglę, kurios aukštis siekia 15 metrų.

Aplinkinių rajonų centruose esančios eglės yra gerokai mažesnės: Panevėžio centre pastatyta gyva eglė siekia 13 metrų, o Pasvalio eglės aukštis – apie 12 metrų.

Dvi eglaitės prie Lavėnų globos namų buvo pasodintos dar 1987 metais. Per daugiau nei 35 metus gražiai nuaugusios žaliaskarės praaugo šalia esančius pastatus.

Mintis vieną eglę papuošti Kalėdoms kilo prieš keletą metų, tačiau medžiui stiebiantis vis aukštyn ant viršutinių šakų pakabintų papuošimų ir girliandų nebuvo įmanoma pasiekti nuo kopėčių, todėl jos nebuvo nuimamos ištisus metus.

Per laiką papuošimai sunyko, o senosios girliandos sugedo.

Šiemet papuošimus buvo nuspręsta atnaujinti. Pasisamdžius keltuvą ant eglės buvo išraizgyta beveik pusę kilometrų naujų girliandų, kurios kainavo apie 250 eurų.

Eglė papuošta didžiuliais 20 centimetrų skersmens įvairiaspalviais burbulais, kuriuos tris savaites gamino globos namų gyventojai.

Anot jiems padėjusių globos namų darbuotojų, papuošimų gamyba atsiėjo nebrangiai, tačiau buvo gana sudėtinga.

Pripūsti balionai buvo aptepami lipalu ir apvynioti siūlais. Po to ant jų vėl buvo tepamas lipalas ir vėl vyniojami siūlai. Sustingus lipalui balionai buvo praduriami ir ištraukiami iš sukietėjusių siūlais apvytų burbulų, o jie patys buvo apipurškiami įvairiaspalviais dažais.

Socialinės globos namų laikinasis direktorius Vytautas Tička teigė, kad naujai atgimusi Lavėnų Kalėdų eglė papuošė visą kaimą ir į jį grąžino šventinę nuotaiką.

„Kitais metais mėginsime papuošti ir šalia stovinčią antrąją eglę, kuri yra to paties aukščio, kaip ir papuoštoji. Tuomet matyt vieni nteliai Lietuvoje turėtumėm Kalėdų egles – dvynes“, – ateities planais dalinosi Lavėnų socialinės globos namų vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.