Ištyrus Tauragės rajono savivaldybės tarybos narės teiktus čekius, pateiktas beveik 20 tūkst. eurų ieškinys

Penktadienį Klaipėdos apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorė kreipėsi į teismą su civiliniu ieškiniu dėl 19,6 tūkst. eurų, kaip nepagrįstai išmokėtų buvusiai vicemerei Virginijai Eičienei, grąžinimo į Tauragės rajono savivaldybės biudžetą, rašoma prokuraturos.lt pranešime.

Ištyrus Tauragės rajono savivaldybės tarybos narės teiktus čekius, pateiktas beveik 20 tūkst. eurų ieškinys.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ištyrus Tauragės rajono savivaldybės tarybos narės teiktus čekius, pateiktas beveik 20 tūkst. eurų ieškinys.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-12-29 15:27

Žiniasklaidoje šiemet pasirodžius informacijai, kad nemažai šalies savivaldybių tarybos narių jiems skirtas išmokas naudoja neteisėtai, Klaipėdos apygardos prokuratūra pradėjo tyrimą dėl tokių išmokų panaudojimo Tauragės rajono savivaldybėje teisėtumo.

Šio dar vykstančio tyrimo metu siekiama įvertinti, ar minėtos savivaldybės tarybos nariams mokamos išmokos, skirtos su jų, kaip tarybos narių, veikla susijusioms išlaidoms apmokėti, yra naudojamos racionaliai, tikslingai ir teisėtai, ar nėra pažeidžiamas viešasis interesas.

Prokuratūros atlikto tyrimo duomenimis, V. Eičienė 2019–2023 m. dirbo vicemerės pareigose ir gaudavo su šiomis pareigomis susijusių išlaidų kompensavimą iš savivaldybės biudžeto. Remiantis gautais dokumentais, buvusi vicemerė teikė savo išlaidų, susijusių su jos, kaip tarybos nario veikla, ataskaitas ir kuro įsigijimo dokumentus. Iš jų matyti, kad tam tikrais laikotarpiais degalai buvo perkami kasdien, kas antrą dieną ar net du kartus per dieną, vicemerei išvykus į komandiruotes bei karantino laikotarpiu (nuo 2020 m. lapkričio mėn. iki 2021 m. balandžio mėn.), kai Tarybos ir komitetų posėdžiai vyko nuotoliniu būdu ir kontaktinis bendravimas buvo apribotas. Taip pat iš šių duomenų matyti, kad tam tikrais atvejais įsigytų degalų kiekis buvo gerokai didesnis nei lengvojo automobilio kuro bako talpa.

Tyrimo metu nustatyti šie bei kiti duomenys leidžia daryti pagrįstą išvadą, kad remdamasi tokiais dokumentais Tauragės rajono savivaldybė minėtas kompensacijas Virginijai Eičienei išmokėjo nepagrįstai, todėl prokuratūra siekia visą išmokėtą sumą grąžinti į savivaldybės biudžetą.

Gruodžio 29 dieną Klaipėdos apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorė, kreipdamasi į Tauragės apylinkės teismo Tauragės miesto rūmus, prašo Tauragės rajono savivaldybės naudai priteisti 19 644 eurus.

Tai jau trečias Klaipėdos apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorų teismui pateiktas tokio pobūdžio ieškinys. Iš kitų asmenų savivaldybės naudai siekiama išieškoti atitinkamai maždaug 17 000 ir 29 000 eurų sumas.

Primename, kad savivaldybių lėšų panaudojimo tyrimuose viešojo intereso gynimo prokurorai vertina, ar pinigų sumos tarybos nariui yra išmokėtos teisėtai, o nustatę teisės aktų pažeidimus – kreipiasi su ieškiniu į teismą dėl konkrečių sumų grąžinimo į biudžetą civilinio proceso tvarka. Prokuroro ieškinyje taip pat gali būti reikalavimas pašalinti pažeidimus lėmusius teisės aktų trūkumus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.