Kelmės savivaldybėje – girtas it pėdas valdininkas: keistą elgesį pastebėję kolegos iškvietė policiją Pripūtė 2,21 promilės

Kelmės rajono savivaldybę sudrebino skandalas – ketvirtadienį darbe pričiuptas girtas it pėdas valdininkas. Po patikros alkoholiu matuokliu 59 metų Alvydas Šlefendorfas nušalintas nuo pareigų ir išsiųstas į namus.

Alkoholio matuoklis parodė vidutinį girtumą.<br>M.Patašiaus asociatyvioji nuotr.
Alkoholio matuoklis parodė vidutinį girtumą.<br>M.Patašiaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 29, 2023, 1:15 PM, atnaujinta Dec 29, 2023, 1:30 PM

Įtarimų, kad Kelmės rajono savivaldybės centralizuoto vidaus audito skyriaus vedėjas gali būti „užmynęs ant kamščio“ priešpiet kilo bendradarbiams. Apie alkoholiu tvoskiantį ir keistai besielgiantį pavaldinį sužinusi administracija paskambino į policiją ir iškvietė ekipažą, kad pareigūnai patikrintų vyriškį alkoholio matuokliu.

Patikra parodė, kad įtarimai buvo visiškai pagrįsti – skyriaus vedėjui A.Šlefendorfui nustatytas 2,21 promilės girtumas. Tokia būsena laikoma vidutiniu girtumu.

Kelmės rajono savivaldybės administracijos direktorė Danutė Laivienė nušalino pavaldinį nuo pareigų ir nurodė pradėti tarnybinį patikrinimą. „Vertinu labai blogai. Sprendimas dar nėra priimtas, bet labiausiai tikėtina, kad jis neteks darbo, – sakė savivaldybės vadovė. – Su tokiu neatsakingu elgesiu per karjerą man dar neteko susidurti.“

Pareigūnai informavo, kad surašė protokolą ir paėmė valdininko pasiaiškinimą. Jam buvo pasiūlyta vykti į ligoninę ir atlikti pakartotinį tyrimą, bet A.Šlefendorfas tai padaryti nepanoro. 

Žinios apie darbe girtą pavaldinį Kelmės rajono meras Ildefonsas Petkevičius sulaukė per atostogas. Politikas pritarė administracijos direktorei, kad už tokio lygio nusižengimus turi būti taikomos griežčiausios nuobaudos: „Kaip ir visiems.“

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.