S. Kairys pasisakė apie komisiją, kuri spręs, kada asmuo gali būti paskelbtas nepageidaujamu

Prie Vyriausybės steigiama specialioji komisija, kuri spręs dėl į Lietuvą koncertuoti atvykstančių rusų atlikėjų, turėtų tiksliau teisiškai apibrėžti, kada asmuo gali būti įtrauktas į nepageidaujamųjų sąrašą, teigia kultūros ministras Simonas Kairys.

Simonas Kairys.<br>A.Ufarto/ELTA nuotr.
Simonas Kairys.<br>A.Ufarto/ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gailė Jaruševičiūtė-Mockuvienė, ELTA

Jan 1, 2024, 5:13 PM

„Akivaizdu, kai yra pilkoji zona. Ir klausimas, ar galima rasti kažkokią teisinę formą, kaip įvertinti žmogų, kuris, pavyzdžiui, prieš 10 metų buvo siejamas su Putino filosofija ar jo režimu, bet dabar yra deklaravęs priešingą poziciją.

Tai aš tikiuosi, kad ta komisija, turėdama tarpinstitucinį formatą, išanalizuos ir įvertins teisinius aspektus. Nes čia jau baigiasi ir Kultūros ministerijos kompetencija“, – Eltai teigė S. Kairys.

Ministras atkreipia dėmesį, kad šiuo metu kiekvienas į Lietuvą atvykstantis atlikėjas yra vertinamas individualiai. Visgi, S. Kairys viliasi, kad komisijai pavyks suformuluoti universalesnius mechanizmus, kurie galėtų būti įtvirtinti ir įstatymiškai.

„Manau, kad reiktų ieškoti universalių kažkokių mechanizmų, ar įmanoma taip pakoreguoti įstatymus, kad būtų kažkokia kita procedūra“, – sakė S. Kairys, pozityviai vertindamas iniciatyvą steigti komisiją.

„Jeigu tik įmanoma padaryti procesą aiškesnį, tarpusavio koordinaciją geresnę ir teisinę bazę palankesnę, tai kodėl ne. (...) Jeigu įmanoma kažką tobulinti, tai ir reikia tobulinti“, – akcentavo ministras.

ELTA primena, kad Seimo Kultūros komitetas kreipėsi į Vyriausybę, prašydamas įsteigti komisiją, kuri vertintų į Lietuvą atvykstančius rusų atlikėjus.

Į Lietuvoje nepageidaujamų asmenų sąrašą jau yra įtraukti tokie Rusijos atlikėjai kaip Filipas Kirkorovas, Khabibas Šaripovas, Nataša Koroliova. Į šį sąrąšą norėta įtraukta ir Rusijoje koncertuojančią ukrainiečių atlikėją Svitlaną Lobodą, tačiau tam 2022 metų pabaigoje Užsienio reikalų ministerija pripažino neradusi teisinio pagrindo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.