Remigijus Šimašius grįžta į aktyvią politiką: kandidatuos į Europos Parlamentą

Buvęs Vilniaus meras Remigijus Šimašius „Facebook“ pranešė apie sprendimą grįžti į aktyvią politiką. Politikas skelbia, jog su Laisvės partija šiemet dalyvaus rinkimuose į Europos Parlamentą.

Remigijus Šimašius<br>T.Bauro nuotr.
Remigijus Šimašius<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-01-04 10:49

„Kandidatuoju į Europos Parlamentą.

Praėjusius metus atsitraukęs nuo aktyvios politikos dar labiau pamačiau, kaip joje trūksta kompetencijos, tikro žmogiškumo ir atsakingos lyderystės.

Jau nebe politiko statusu teko dalyvauti susitikimuose, per kuriuos mano nerimas, ar Europa tvirtose bei teisingos rankose, deja, tik išaugo. Tai, ką turime, neišsisaugos savaime, o tai, ko dar neturime, nesusikurs savaime.

Europos Parlamento rinkimuose gavęs Jūsų pasitikėjimą labiausiai siekčiau trijų dalykų (apie kiekvieną jų vėliau bus progos ir plačiau).

Pirmas, kad Europa nustotų elgtis kaip išpaikusi turtų paveldėtoja ir vėl pradėtų sėkmingai lenktyniauti globalioje ekonomikoje. Tam visų pirma reikia, kad ji savo reguliavimais ne ribotų konkurenciją ir pažangą, o kaip tik užtikrintų, kad Europa, kaip kadaise, kai suklestėjo, būtų pasaulį keičiančios kūrybos erdvė.

Antras, kad miestai, kur gyvena daugelis europiečių, būtų žmonėms patogaus tvarumo ir žalumo, o ne žaliųjų lozungų kėlimo vietos.

Trečias – būčiau ne tik Lietuvos, bet ir Ukrainos balsu Europos Parlamente. Kaip ir einant mero pareigas nuo pirmos invazijos dienos. O darbo čia bus – Europai reikia laisvos, atsigaunančios, veržlios Ukrainos.

Tikiu, kad mano vykdytų reformų europinė patirtis būnant Laisvosios rinkos instituto prezidentu, teisingumo ministru bei sostinės meru būtų naudinga Lietuvai ir Europai. Iki sausio 12 dienos visi, kam sukako 16 (!) metų, ir kam artimos laisvės idėjos gali registruotis atviram Laisvės partija sąrašo reitingavimui. Nuoroda komentare. Kviečiu nepatingėti ir nepasikuklinti

Ne tik mūsų kiemo, bet visos Europos ir visos Vakarų civilizacijos sėkmė ir išlikimas spręsis per ateinančius kelerius metus! Prašau Jūsų palaikymo“, – rašo politikas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.