A. Bilotaitė: šiemet bus stiprinama sienos su Rusija apsauga, į tarnybą papildomai ateis dirbti 244 pasieniečiai

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė teigia, kad šiemet bus stiprinama sienos su Rusija apsauga. Siekiant šio tikslo, anot jos, bus atnaujinama sienos apsaugos infrastruktūra, stebėjimo sistemos, taip pat bus pasitelkta daugiau pasieniečių.

 Agnė Bilotaitė.<br> D.Labučio (ELTA) nuotr.
 Agnė Bilotaitė.<br> D.Labučio (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-01-11 12:43

„Šių metų mūsų prioritetas yra stiprinti sieną su Rusijos Federacija. Taip, turime fizinį barjerą, taip pat turime ir stebėjimo sistemą, bet mes kalbame apie atnaujinimą infrastruktūros, stebėjimo sistemų, dronų, pareigūnų skaičiaus didinimą. Šiais metais esame nusimatę papildomai 244 pareigūnus, kurie ateis dirbti į pasienio tarnybą“, – ketvirtadienį l Klaipėdoje sakė A. Bilotaitė.

Vidaus reikalų ministrė ketvirtadienį lankėsi nuo sausio 1 d. atkurtoje ir pradėjusioje veikti Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pakrančių apsaugos pasienio rinktinėje (PAPR).

Pasak A. Bilotaitės, minėtos rinktinės atkūrimas yra vienas iš sienos Rusijos stiprinimo elementas.

„Jūrinė siena turi savo specifiką, ji reikalauja atitinkamos technikos, pavyzdžiui, laivų, katerių, atitinkamo pareigūnų pasirengimo“, – atkreipė dėmesį A. Bilotaitė.

Anot ministrės, PAPR tampriai bendradarbiaus su Lietuvos kariuomene, padės saugoti strateginius objektus. A. Biloitaitė užsiminė, kad PAPR sudėtį planuojama papildyti naujais pasieniečiais.

„Tai yra numatyta, žinoma. Mes dėliojamės savo resursus“, – aiškino ji.

Atkurta Pakrančių apsaugos pasienio rinktinė

Nuo sausio 1 d. veiklą pradėjusi atkurta VSAT PAPR veikė iki 2019 m., kai buvo sujungta su VSAT Pagėgių pasienio rinktine.

Kaip anksčiau pranešė Vidaus reikalų ministerija, atkurtasis VSAT padalinys veikia pasienio ruože prie valstybės sienos su Rusija ir Latvija, teritorinėje jūroje, jos priekrantėje, jūrų uoste ir veiklos teritorijoje esančiame Palangos oro uoste, Kuršių mariose. Visa tai sudaro galimybę operatyviau valdyti rizikas, padidinti reagavimo į valstybės sienos pažeidimus spartą, užtikrinti efektyvesnį paieškos ir gelbėjimo darbų valdymą nelaimės vietoje.

Pakrančių apsaugos pasienio rinktinės (PAPR) struktūra yra tokia: vadovybė, Kriminalinės žvalgybos, Sienos kontrolės ir Migracijos skyriai bei trys rinktinei pavaldžios užkardos – Neringos, Uosto bei Palangos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.