Dar viena intriga prezidento rinkimuose: Ž. Pinskuvienė nebesako „ne“

Širvintų rajonui vadovaujanti Regionų partijos vicepirmininkė Živilė Pinskuvienė įsitikinusi, kad partija turi turėti savo kandidatą būsimuose prezidento rinkimuose ir neatmeta, jog į kovą dėl svarbiausio posto šalyje partija gali nuspręsti įtraukti ir ją.

Živilė Pinskuvienė.<br>M.Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Živilė Pinskuvienė.<br>M.Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Živilė Pinskuvienė.<br>T.Bauro nuotr.
Živilė Pinskuvienė.<br>T.Bauro nuotr.
Živilė Pinskuvienė.
Živilė Pinskuvienė.
Živilė Pinskuvienė.
Živilė Pinskuvienė.
Živilė Pinskuvienė.<br>T. Vinicko (ELTA) nuotr.
Živilė Pinskuvienė.<br>T. Vinicko (ELTA) nuotr.
Živilė Pinskuvienė.
Živilė Pinskuvienė.
Živilė Pinskuvienė.
Živilė Pinskuvienė.
Živilė Pinskuvienė.<br>T.Vinickos (ELTA) nuotr.
Živilė Pinskuvienė.<br>T.Vinickos (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Jan 23, 2024, 5:52 PM

Po netikėtai įvykusių skyrybų su Kazlų Rūdos meru Mantu Varaška Regionų partija vėl ieško naujo kandidato į prezidentus. „Partija šiuose rinkimuose privalo turėti savo kandidatą, ji turi būti matoma“, – įsitikinusi Ž.Pinskuvienė.

Seimo kuluaruose neoficialiai dalijamasi informacija esą Regionų partija kandidate į prezidentus jau esą yra nusprendusi iškelti Širvintų rajono merę. Dėl to išsiskyrė jos ir M.Varaškos keliai. 

Vis dėlto pati Ž.Pinskuvienė šios informacijos nepatvirtina, tačiau ir nepaneigia. Jos teigimu, partijos skyriai anksčiau buvo pasiūlę tris kandidatus į prezidentus. Be jos, kandidatais į prezidentus taip pat buvo įvardijamas partijos vadovas Jonas Pinskus bei Seimo narys, buvęs žemės ūkio ministras Andrius Palionis.

Širvintų rajono merė mano, kad jos sutuoktinis galėtų būti labai geras kandidatas į prezidentus. Pasak Ž.Pinskuvienės, jos sutuoktinį dalyvauti prezidento rinkimuose spaudžia ir partija.

Apie savo galimą kandidatavimą Širvintų merė nebuvo linkusi daug kalbėti, tačiau pripažino, kad trečiadienį šiuo klausimu vyks diskusija partijos vadovybėje.

„Bet kuriuo atveju trečiadienį mes turėsime priimti vienokį arba kitokį sprendimą. Aš manau, kad partija turi turėti kandidatą, nes mes turime būti matomi šiuose rinkimuose“, – portalui lrytas.lt sakė Ž.Pinskuvienė.

Regionų partijos vicepirmininkė neatskleidė, ar šiuo kandidatu gali tapti ji, tačiau užsiminė, jog kandidatas turi turėti visišką partijos palaikymą, kurio neturėjo M.Varaška.

„Aš esu komandos žmogus ir paklusiu partijos sprendimams. Šioje vietoje negali būti asmeninių įgeidžių – noriu ar nenoriu, galiu ar negaliu. Manau, kad partijoje vyks aštrios diskusijos ir kaip partija nuspręs, taip ir bus“, – sakė Ž.Pinskuvienė.

Prieš metus J.Pinskus viešai buvo prabilęs, kad už Regionų partiją Lietuvoje populiaresnės Ž.Pinskuvienės kandidatūra į prezidentus yra svarstoma.

„Manau, kad aš tą kandidatūrą tikrai bandysiu kelti, kad ji išeitų į nacionalinę politiką, nes manau, kad jau dabar tikrai galime žymiai daugiau padaryti Lietuvos mastu“, – tada garsiai svarstė partijos vedlys.

Vis dėto jo vadovaujama partija pernai rudenį kandidatu į prezidentus netikėtai nusprendė iškelti nepartinį Kazlų Rūdos merą M.Varašką. Pastarasis savaitgalį pranešė, kad jo ir partijos keliai išsiskyrė.

Oficiali skyrybų priežastis – partijai netikusi M.Varaškos rinkimų programa. Neoficialiai teigiama, kad prieš šią kandidatūrą sukilo partijos skyriai – kandidatas nesulaukė jų palaikymo ir paramos.

Pats M.Varaška teigia, kad skyrybų priežastis – ne programa, esą yra kitos priežastys, bet jų neįvardija. Tuo metu Ž.Pinskuvienė portalui lrytas.lt teigė, kad išsiskyrė partijos bei M.Varaškos pozicijos dėl dviejų svarbių klausimų – nekilnojamojo turto mokesčio ir santuokų.

„Mes aiškiai sutarėme, kad turime suderinti pagrindines partijos nuostatas. Tai, kad mes jį remiame, nereiškia, jog vien tik mūsų partijos žmonės turi dirbti, ne vien tik mūsų partija viską finansuoja, nes mes turime į viską žiūrėti atsakingai.

Nesame turtinga partija. Yra treji rinkimai ir visi yra svarbūs. Partijos pirmininkas buvo sudaręs darbo grupę, skirtą susiderinti visas programines nuostatas. Mūsų partijos pozicija yra labai aiški ir griežta vienu vieninteliu klausimu – tai yra NT mokestis pirmajam būstui. Mes esame kategoriškai prieš.

Manto pozicija išliko tokia, kad šitas mokestis turi būti, bet pinigai turi nueiti savivaldybei. Iš esmės jis yra už šitą mokestį. Jam niekaip nepavyko suvienyti partijos narių, kad partija galėtų dėl jo dirbti ir jį palaikyti“, – portalui lrytas.lt komentavo Ž.Pinskuvienė.

Širvintų merė atkreipė dėmesį, kad taip pat išsiskyrė M.Varaškos ir Regionų partijos pozicija dėl santuokos. Tačiau kaip, merė nenorėjo detalizuoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką rodo Lietuvoje vykstančios karinės pratybos?