Ramšteino formato susitikime Lietuva patvirtino savo tęstinius įsipareigojimus Ukrainai

Antradienį Ramšteino formato Ukrainos rėmėjų kontaktinės grupės susitikime Lietuva patvirtino savo tęstinius įsipareigojimus kariaujančiai šaliai, pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

Kariai<br>Lietuvos kariuomenės nuotr.
Kariai<br>Lietuvos kariuomenės nuotr.
Kariai<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kariai<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kariai<br>Lietuvos kariuomenės nuotr.
Kariai<br>Lietuvos kariuomenės nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 23, 2024, 8:58 PM

„Būtina atliepti visus neatidėliotinus kariaujančios šalies poreikius, jų kova kasdien tik sunkėja. Susitikime dalyvavusios šalys patikino, kad parama bus tęsiama“, – išplatintame pranešime cituojamas krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

Pasak KAM, nuotoliniame susitikime diskutuota apie Ukrainai skirtų pajėgumų koalicijų veiklą, įskaitant ir Lietuvos vadovaujamą Ukrainos išminavimo pajėgumų koaliciją.

Taip pat susitikime paskelbti ir būsimi valstybių rėmėjų karinės paramos Ukrainai paketai. Lietuvos sausio mėnesio paramos paketo vertė – apie 22,3 mln. eurų. Kariaujančiai šaliai planuojama pristatyti amuniciją, dronus, generatorius, detonavimo sistemas, šiltų drabužių.

Ministerija primena, kad pagal 2024–2026 metų Lietuvos paramos Ukrainai planą, naujiems Ukrainai skirtiems įsigijimams per šį laikotarpį ketinama skirti apie 200 mln. eurų. Didžioji dalis naujausios paramos yra orientuota į Lietuvos buriamos Ukrainos išminavimo koalicijos poreikius, taip pat šalies karių rengimui ir reabilitacijai, įnašams į paramos Ukrainai fondus, karinės technikos remontui Lietuvoje bei prisidėjimui prie kitų pajėgumų koalicijų.

Šiais metais bus siekiama padidinti ukrainiečių mokymų apimtis ir parengti apie 3,6 tūkst. Ukrainos karių. Praėjusiais metais įvairiuose formatuose Lietuva parengė 2850 ukrainiečių karių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.