A. Bilotaitė lankosi Belgijoje: su ministrais aptars priemones kovai su narkotikų gabenimu per jūrų uostus

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė ketvirtadienį dalyvauja neformalioje Europos Sąjungos (ES) vidaus reikalų ministrų taryboje Belgijoje. Ministrai didžiausią dėmesį skirs kovai su organizuotu nusikalstamumu ir narkotikų kontrabanda per jūrų uostus.

Agnė Bilotaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 25, 2024, 10:47 AM

„Matome nerimą keliančias narkotikų prekybos tendencijas Europos uostuose. Neabejotinai, ši grėsmė aktuali ir Klaipėdos uoste. Todėl Lietuva sveikina Europos uostų aljanso iniciatyvą. Matome didžiulę tokio tarptautinio formato naudą – viešojo ir privataus sektorių bendradarbiavimas yra būtinas veiksmingai kovai su organizuoto narkotikų gabenimo ir prekybos tinklais“, – teigia ministrė A. Bilotaitė.

Pasak ministrės, didinant uostų atsparumą, būtini ne tik bendri muitinės ir policijos veiksmai, bet ir infrastruktūros įrengimas, pažangių technologijų diegimas nuodugniam transporto priemonių, asmenų ir krovinių patikrinimui, uosto teritorijos saugai ir joje vykdomos veiklos priežiūrai.

Taip pat svarbu į prevencinę veiklą įtraukti uostų teritorijos kontrolę vykdančias privačias saugos kompanijas, apmokyti jų darbuotojus bei numatyti griežtas antikorupcines priemones.

Neformalioje Taryboje ministrai taip pat aptars dirbtinio intelekto panaudojimą nusikalstamų veikų vykdymui elektroninėje erdvėje ir būtinybę įgalinti teisėsaugos institucijas efektyviai kovai su šiais nusikaltimais.

Vidaus reikalų ministerijos pranešime nurodoma, kad ministrė pabrėš, jog sparčiai tobulėjant dirbtinio intelekto technologijoms, teisėsauga negali atsilikti – ji privalo turėti reikiamų priemonių ir žinių, kad galėtų sukurti prevencinius ir reagavimo pajėgumus.

Ji taip pat atkreips dėmesį, kad priešiškos šalys gali panaudoti dirbtinį intelektą, siekdamos sustiprinti dezinformacijos kampanijas, kurti socialinę įtampą ir kištis į demokratinius rinkimų procesus.

Taryboje bus aptartas ir tolesnio ES esančių ir naujai iš Ukrainos atvyksiančių asmenų teisinis statusas po 2025 m. kovo mėn.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.