Vyriausybė pritarė, kad Pociūnų aerodromas būtų pripažintas turinčiu strateginę reikšmę

Šią savaitę posėdžiavusi Vyriausybė pritarė parlamentarų Andriaus Kupčinsko, Kazio Starkevičiaus, Justino Urbanavičiaus ir Lauryno Kasčiūno siūlymui į strateginę reikšmę nacionaliniam saugumui turinčių įmonių ir įrenginių bei turto sąrašą įtraukti Pociūnų aerodromą. Tuo metu Alytaus aerodromui toks statusas nesuteiktas.

Pociūnų aerodromas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Pociūnų aerodromas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 28, 2024, 1:44 PM

Ministrų kabinetas argumentavo, kad Alytaus aerodromo infrastruktūros techniniai parametrai pritaikyti tik mažajai bei sportinei aviacijai, galimybės pritaikyti aerodromo infrastruktūrą Lietuvos kariuomenės poreikiams yra ribotos, todėl ji yra netinkama Lietuvos kariuomenės poreikiams vykdant gynybos operacijas.

Pociūnų aerodromu Lietuvos kariuomenė naudojasi ir vykdo jame parašiutinius šuolius nuo 1991 m. Jame vykdoma apie 95 proc. visų Lietuvos kariuomenės mokyklos Parašiutinio rengimo centro, papildomai vykdomos pratybos ir kvalifikacijos palaikymo šuoliai. Vidutiniškai per metus atliekama apie 2650 šuolių, vidutiniškai per metus aerodromas yra naudojamas 180 dienų.

Vyriausybės išvada bus pateikta Seimui.

Pateiktos įstatymo pataisos, reglamentuojančios strateginę reikšmę nacionaliniam saugumui turinčių įmonių ir įrenginių bei kitų nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių įmonių sąrašą, Seime sulaukė pritarimo po pateikimo. Už jas balsavo 67 Seimo nariai, prieš buvo 1, susilaikė 36 tautos atstovai.

Sulaukęs Vyriausybės ir STT išvadų, projektas turėtų grįžti į parlamento plenarinių posėdžių salę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.