Kauno rajono savivaldybė kreipėsi į Vyriausybę: prašo perduoti jai pusiaukelės namų pastatą Veiktų Meno mokyklos filialas

Ketvirtadienį posėdžiavusi Kauno rajono savivaldybės taryba nutarė kreiptis į Vyriausybę, kad ji perduotų savivaldybei pastatą, esantį Domeikavos seniūnijoje, Šakių kaime, Stumbro g. 3.

 Kauno rajono savivaldybė kreipėsi į Vyriausybę dėl pusiaukelės namų Domeikavos seniūnijoje perdavimo: siekiama, kad čia veiktų Meno mokyklos filialas. <br> Feisbuko ("Kauno rajono bendruomenė") nuotr. 
 Kauno rajono savivaldybė kreipėsi į Vyriausybę dėl pusiaukelės namų Domeikavos seniūnijoje perdavimo: siekiama, kad čia veiktų Meno mokyklos filialas. <br> Feisbuko ("Kauno rajono bendruomenė") nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 29, 2024, 3:36 PM, atnaujinta Jan 29, 2024, 3:39 PM

Apie tai pranešama feisbuko grupės „Kauno rajono bendruomenė“ paskyroje.

Pastatą Vyriausybė yra įsigijusi iš privačių asmenų ir patikėjimo teise perdavusi Lietuvos kalėjimų tarnybai (LKT), kad ši jame įrengtų atviro tipo įkalinimo įstaigą (pusiaukelės namus).

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas tvirtino, kad balsuoti taryboje dėl Šakių kaime esančio pastato perėmimo nuspręsta gavus Domeikavos seniūnijos seniūnaičių sueigos protokolinį sprendimą ir įvertinus bendruomenės nuomonę.

„Domeikavos seniūnija yra labiausiai auganti, todėl pastatą būtų galima pritaikyti Kauno rajono meno mokyklos filialui, neformalaus jaunimo erdvei, kitoms bendruomenės reikmėms“,– kalbėjo meras.

Kalėjimų tarnybos planams Šakių kaime įrengti pusiaukelės namus pasipriešino vietos bendruomenė, kurios atstovai tvirtina, kad vieta įkalinimo įstaigai yra parinkta netinkamai, nes yra arti ugdymo įstaigų ir gali kelti saugumo problemų.

Bendruomenė Lietuvos kalėjimų tarnybai priekaištauja ir dėl netinkamos komunikacijos.

Kumpių-Šakių kaimo seniūnaitė Rima Stabrauskienė tvirtino, kad bendruomenę konsultuojantiems teisininkams taip pat kyla klausimų dėl pastato Stumbro g. 3 įsigijimo aplinkybių ir projekto įgyvendinimo teisėtumo.

Praėjusių metų gruodžio 14 dieną Kauno apygardos prokuratūra įspėjo Lietuvos kalėjimų tarnybą nedaryti pažeidimų steigiant pusiaukelės namus ir, kaip to reikalauja įstatymai, pakeisti žemės sklypo bei pastato paskirtį, tik po to pradėti įstaigos veiklą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.