Ž. Pinskuvienė prezidento rinkimuose nedalyvaus: partija priėmė sprendimą

Be savo kandidato į prezidentus likusi Lietuvos regionų partija nusprendė nedalyvauti šalies vadovo rinkimuose. Toks sprendimas priimtas pirmadienį po partijos valdybos posėdžio.

Živilė Pinskuvienė ir Jonas Pinskus.<br>M.Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Živilė Pinskuvienė ir Jonas Pinskus.<br>M.Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Živilė Pinskuvienė.<br>T.Vinickos (ELTA) nuotr.
Živilė Pinskuvienė.<br>T.Vinickos (ELTA) nuotr.
Živilė Pinskuvienė.<br>T. Vinicko (ELTA) nuotr.
Živilė Pinskuvienė.<br>T. Vinicko (ELTA) nuotr.
Živilė Pinskuvienė ir Jonas Pinskus.<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
Živilė Pinskuvienė ir Jonas Pinskus.<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
Jonas Pinskus.<br>V.Skaraičio nuotr.
Jonas Pinskus.<br>V.Skaraičio nuotr.
Jonas Pinskus.<br>V.Skaraičio nuotr.
Jonas Pinskus.<br>V.Skaraičio nuotr.
Jonas Pinskus.<br>T.Bauro nuotr.
Jonas Pinskus.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Jan 29, 2024, 4:26 PM, atnaujinta Jan 29, 2024, 4:30 PM

„Valdyba nutarė, kad kito kandidato į prezidentus mes nebekeliame. Jau ir laikas vėlus, visi kiti jau nuėję toli į priekį. Neatsirado tokių, kurie norėtų būti prezidentais“, – portalui lrytas.lt komentavo partijos atsakingasis sekretorius Vytautas Kamblevičius.

Jis neslėpė, kad partiečiai vylėsi, jog prezidento rinkimuose jiems atstovaus Širvintų rajono merė, partijos vicepirmininkė Živilė Pinskuvienė, tačiau ji apsisprendė vis dėlto šalies vadovo posto nesiekti.

Noro nepareiškė ir partijos pirmininkas Jonas Pinskus.

Lietuvos regionų partija kol kas neapsisprendė, ar kuriam nors kitam kandidatui prezidento rinkimuose išreikš paramą. Dėl to partija spręs kovo pradžioje, kai vyks tarybos posėdis.

Dar rugsėjo pabaigoje buvo pranešta, kad parlamentaro J.Pinskaus vadovaujama Lietuvos regionų partija šalies vadovo rinkimuose rems nepartinio Kazlų Rūdos mero Manto Varaškos kandidatūrą. Apie siekį dalyvauti rinkimuose jis buvo informavęs dar kiek anksčiau.

Tiesa, praėjusių metų pabaigoje Lietuvos regionų partijos ir M.Varaškos keliai išsiskyrė. Oficiali skyrybų priežastis – partijai netikusi mero rinkimų programa.

Neoficialiai teigiama, kad prieš šią kandidatūrą sukilo partijos skyriai – kandidatas nesulaukė jų palaikymo ir paramos.

Pats M.Varaška įsitikinęs, kad jo parašyta rinkiminė programa – tik pretekstas neberemti jo kandidatūros, nes anksčiau ji visiems esą tiko. Savo ruožtu Ž.Pinskuvienė tvirtino, kad išsiskyrė partijos bei M.Varaškos pozicijos dėl dviejų svarbių klausimų – nekilnojamojo turto mokesčio ir santuokų.

„Mes aiškiai sutarėme, kad turime suderinti pagrindines partijos nuostatas. Tai, kad mes jį remiame, nereiškia, jog vien tik mūsų partijos žmonės turi dirbti, ne vien tik mūsų partija viską finansuoja, nes mes turime į viską žiūrėti atsakingai. Nesame turtinga partija. Yra treji rinkimai ir visi yra svarbūs.

Partijos pirmininkas buvo sudaręs darbo grupę, skirtą susiderinti visas programines nuostatas. Mūsų partijos pozicija yra labai aiški ir griežta vienu vieninteliu klausimu – tai yra NT mokestis pirmajam būstui. Mes esame kategoriškai prieš. Manto pozicija išliko tokia, kad šitas mokestis turi būti, bet pinigai turi nueiti savivaldybei.

Iš esmės jis yra už šitą mokestį. Jam niekaip nepavyko suvienyti partijos narių, kad partija galėtų dėl jo dirbti ir jį palaikyti“, – portalui lrytas.lt komentavo Ž.Pinskuvienė.

Širvintų merė atkreipė dėmesį, kad taip pat išsiskyrė M.Varaškos ir Regionų partijos pozicija dėl santuokos. Tačiau kaip, merė nenorėjo detalizuoti.

Prezidento rinkimai vyks šių metų gegužę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.