E. Zingeris: Lietuvai pirmininkaujant ET Ministrų Komitetui įsteigsime registrą apeinantiems sankcijas

Seimo delegacijai Europos Tarybos (ET) Parlamentinėje Asamblėjoje pirmininkaujantis Emanuelis Zingeris teigia, kad užregistravo Lietuvos siūlymą įsteigti tarptautines sankcijas Rusijai apeinančių įmonių ir asmenų registrą. Pasak jo, toks registras būtų įsteigtas Lietuvai pirmininkaujant ET Ministrų Komitetui – 2024 m. gegužės–lapkričio mėn.

 E.Zingeris.<br> D.Labučio (ELTA) nuotr.
 E.Zingeris.<br> D.Labučio (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-02-05 14:05

„Mes pasiūlėme įsteigti registrą nukreipta prieš tuos, kurie apeina sankcijas ir darosi pinigus iš ukrainiečių kraujo. Aš, Lietuvos delegacijos vadovas, jau užregistravau įstatymą Europos Tarybos Parlamentinę Asamblėjoje – „Motion of Resolution“. Ir pokalbis sukasi, kad negalime leisti Putinui džiūgauti, kai per Kazachstaną eina tūkstančiai prekių vagonų ir mūsų sankcijos atrodo kaip pajuokavimas“, – pirmadienį žurnalistams Seime sakė E. Zingeris. 

„Tie, kurie pelnosi iš ukrainiečių kraujo pamatys savo pavardes ir formų pavadinimus šiame gėdos sąraše, kuris bus įsteigtas mums pirmininkaujant Europos Tarybai“, – pabrėžė jis. 

Parlamentaras paminėjo, kad šis registras egzistuotų kaip atskira institucija, kuri veiktų Hagoje, šalia Tarptautinio Teisingumo Teismo.

„Buvo priimtas Lietuvos pasiūlymas, konkrečiai mano, įsteigti registrą Hagoje, kaip instituciją šalia Tribunolo, nukreiptą prieš apeinančius sankcijas“, – paminėjo jis.

E. Zingeris paminėjo, kad kai kurių valstybių, tokių kaip Lenkijos, atstovai jau išreiškė palaikymą šiai idėjai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.