Davę rašytinį pasižadėjimą darbą pradeda savivaldybių rinkimų komisijų pirmininkai

Penktadienį darbą pradėjo iškilmingai Seimo rūmuose rašytinį pasižadėjimą davę savivaldybių rinkimų komisijų pirmininkai. Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) patvirtintos savivaldybių rinkimų komisijos dirbs organizuodamas šių metų gegužę vyksiančius prezidento rinkimus, privalomąjį referendumą dėl Konstitucijos 12 straipsnio pakeitimo ir vasarą organizuojamus rinkimus į Europos Parlamentą.

Rinkimai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Rinkimai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-02-09 12:53

Penktadienį prisiekusiems iš visos Lietuvos atvykusiems savivaldybių rinkimų komisijų pirmininkams VRK surengė mokymus. Jie supažindinti su artėjančių rinkimų organizavimo procedūromis, su VRK informacine sistema, rinkimų komisijų finansų tvarkymu, skundų nagrinėjimu, su politinės reklamos stebėsena.

„Nuo šios dienos VRK pareiga yra jums padėti, patarti ir kartu dirbti, kad visi rinkimų procesai būtų atliekami sklandžiai ir skaidriai“, – sakė VRK pirmininkė Lina Petronienė.

Savivaldybių rinkimų komisijų pirmininkai, kurie negalėjo penktadienį Seimo rūmuose duoti rašytinius pasižadėjimus, galės tai padaryti savivaldybių rinkimų komisijų būstinėse iki šių metų vasario 21 d.

ELTA primena, kad šių metų vasario 6 d. Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) sudarė savivaldybių rinkimų komisijas iš teisingumo ministro, Lietuvos teisininkų draugijos, savivaldybių administracijų direktorių, politinių partijų pateiktų kandidatūrų ir paskyrė šių komisijų pirmininkus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimai 2024