Dėl nevairuojančio konservatoriaus kelionių, kurioms išleido tūkstančius žmonių pinigų – naujas tyrimas

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pradėjo tyrimą dėl vairuotojo pažymėjimo neturinčio, tačiau degalams beveik 14 tūkstančių eurų išleidusio Druskininkų tarybos nario Konstantino Rečkovo.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pradėjo tyrimą dėl vairuotojo pažymėjimo neturinčio, tačiau degalams beveik 14 tūkstančių eurų išleidusio Druskininkų tarybos nario Konstantino Rečkovo.<br>lrytas.lt montažas.
Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pradėjo tyrimą dėl vairuotojo pažymėjimo neturinčio, tačiau degalams beveik 14 tūkstančių eurų išleidusio Druskininkų tarybos nario Konstantino Rečkovo.<br>lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 9, 2024, 1:24 PM, atnaujinta Feb 9, 2024, 1:31 PM

Ne tik Druskininkų savivaldybės, bet ir anoniminio skundo sulaukusi STT pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo panaudojant Druskininkų savivaldybės 2019–2023 metų kadencijos tarybos nariams skirtas išmokas.

Tyrimą dėl galimai neteisėtų 31 metų K.Rečkovo veiklos STT pradėjo susipažinusi su Kauno apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorų išvada.

Kad buvęs aktyvus kurorto konservatorius vienu metu naudojosi net trijų skirtinguose miestuose gyvenančių vairuotojų paslaugomis, tarybos narys atskleidė Druskininkų savivaldybės audito ir kontrolės tarnybai vykdant auditą.

Tuomet paaiškėjo, kad nei savo automobilio, nei vairuotojo pažymėjimo neturintis kurorto tarybos narys K.Rečkovas per 2019–2023 metų kadenciją automobilių degalams išleido 13,5 tūkst. eurų.

Praėjusių metų birželio mėnesį, daugumą šalies savivaldybių supurčius visuomenininko Andriaus Tapino inicijuotai akcijai „Skaidrinam“, ir pradėjus auditą, K.Rečkovas kurorto savivaldybės administracijai suskubo pateikti automobilių panaudos sutartis, sudarytas su Druskininkų ir Anykščių rajono gyventojomis bei vienu vilniečiu.

Tačiau savivaldybės kontrolieriams šie dokumentai pasirodė įtartini. Todėl teisėsaugos paprašyta išsiaiškinti, ar automobilių panaudos sutartys iš tiesų buvo pasirašytos tuo laiku, kuris nurodytas ant šių dokumentų, o ne atgaline data, kai prireikė pagrįsti už degalus gautas išmokas.

Tyrimą atlikę Druskininkų savivaldybės Audito tarnybos kontrolieriai neatmetė, kad visi trys automobiliai buvo naudojami ne tik tarybos nario veiklai, bet ir kitų asmenų poreikiams tenkinti, o išlaidos degalams buvo padengiamos iš kurorto savivaldybės biudžeto.

Kad degalus pirko ne tik tarybos narys, bet galbūt ir kiti asmenys, įrodo ir K.Rečkovo pateiktuose degalinių čekiuose nurodytos net 20 skirtingų banko kortelių. Kontrolieriams tai tik dar labiau sustiprino įtarimą, kad išlaidų patyrė ne tik kurorto politikas, bet ir kiti asmenys.

Kilus įtarimų dėl vairuotojo pažymėjimo neturinčio K.Rečkovo kelionių ir sutarčių su vairuotojais Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Priežiūros komitetas sustabdė jo narystę partijoje.

Tąkart „Lietuvos ryto“ kalbintas K.Rečkovas pareiškė nieko nekomentuosiantis nei dabar, nei ateityje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.