Seimo komisija aiškinsis „BaltCap“ skandalo aplinkybes, tačiau nacionalinio stadiono statybų nenagrinės: prieštaravo valdantieji

Seimo Antikorupcijos komisija nutarė nesigilinti į Nacionalinio stadiono statybų istoriją, tačiau rinks medžiagą dėl buvusio „BaltCap“ partnerio Šarūno Stepukonio galimai pasisavintų ir praloštų pinigų istorijos.

Algirdas Stončaitis, Saulius Skvernelis<br>V.Skaraičio nuotr.
Algirdas Stončaitis, Saulius Skvernelis<br>V.Skaraičio nuotr.
Algirdas Stončaitis, Lukas Savickas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Algirdas Stončaitis, Lukas Savickas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Augustė Lyberytė

Feb 10, 2024, 11:56 AM

Apie tai Eltai patvirtino komisijos pirmininkas, Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ narys Algirdas Stončaitis. Jo teigimu, aiškintis „BaltCap“ skandalo aplinkybes sutarta vieningai. Visgi, valdančiųjų atstovai komisijoje blokavo iniciatyvą detaliau išanalizuoti Vilniuje statomo daugiafunkcinio komplekso koncesininko pasikeitimą.

„Valdantieji blokuoja. Jų nuomone, nereikia aiškintis Vilniaus stadiono statybų klausimo, o 30 mln. eurų vagystę siūlo aiškintis“, – Eltai sakė A. Stončaitis.

Pasak jo, visi 7 valdančiosios daugumos nariai balsavo prieš – siūlymą surinkti papildomos medžiagos ir įtraukti klausimą į ateinančio komisijos posėdžio darbotvarkę palaikė tik 5 opozicijos atstovai.

„Lieku prie savo nuomonės, kad reikėtų aiškintis abu – nežiūrint į jokius politinius niuansus. (...) Reikėtų išsklaidyti abejones ir siekti aiškumo. Sutikime, ta istorija – yra viena neaiškiausių“, – tikino jis.

Visgi, politikas neatmeta, kad parlamente ši iniciatyva užgims vėl.

„Nemanau, kad čia sustosime – kels politikai klausimą ir toliau“, – svarstė jis.

ELTA jau anksčiau skelbė, kad Antikorupcijos komisijos pirmininkas siūlė jo vadovaujamos komisijos nariams siūlydamas aptarti pastaruoju metu dėmesio centre atsidūrusias istorijas dėl privataus kapitalo fondų valdytojo „BaltCap“ buvusio partnerio Šarūno Stepukonio galimai pasisavintų milijoninių sumų bei Nacionalinio stadiono statybų.

Visgi, nuomonės parlamentarų gretose išsiskyrė – valdantieji siūlymus sutiko skeptiškai. Opozicija būgštavo, kad taip konservatoriai bando apsaugoti savo bendražygius nuo nepatogių klausimų ir tyrimų. Tačiau dešinieji teigė, kad „BaltCap“ istorijos jau ėmėsi Seimo Biudžeto ir finansų komitetas (BFK). Be to, akcentavo konservatorių nariai, komisija savo ruožtu neturėtų imtis tyrimo tol, kol situaciją nagrinėja teisėsauga.

Seime kilo iniciatyva imtis tyrimo po to, kai paaiškėjo, jog „BaltCap“ pernai lapkritį nutraukė sutartį su buvusiu partneriu Š. Stepukoniu. Jis įtariamas pasisavinęs apie 30 mln. eurų, bent dalį kurių galėjo pralošti kazino.

Tyrimą dėl Š. Stepukonio veiklos kontroliuoja Europos Prokuratūra, jį atlikti pavesta Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybai (FNTT).

Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys Aleksandras Nemunaitis tvirtina, kad Š. Stepukonis šiuo metu savanoriškais pagrindais kariauja Ukrainoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.