Kalėjimų tarnyba praneša gavusi STT sprendimą nepradėti ikiteisminio tyrimo dėl pusiaukelės namų Domeikavoje

Lietuvos kalėjimų tarnyba pirmadienį pranešė gavusi Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) patvirtinimą, kad praėjusią savaitę buvo nuspręsta nepradėti ikiteisminio tyrimo dėl pusiaukelės namų Domeikavoje, nes nenustatyta nusikalstamų veikų.

STT<br>T.Bauro nuotr.
STT<br>T.Bauro nuotr.
Domeikava<br>G.Bitvinsko nuotr.
Domeikava<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 12, 2024, 7:55 PM

STT kartą jau buvo priėmusi sprendimą nepradėti ikiteisminio tyrimo dėl pusiaukelės namų Domeikavoje, tačiau sausio pabaigoje Kauno apygardos prokuratūra panaikino šį STT sprendimą ir nurodė įvertinti papildomas aplinkybes.

Praėjusią savaitę Generalinės prokuratūros prokurorė taip pat panaikino Kauno apygardos prokuratūros prokurorės įspėjimą neatidarinėti Domeikavoje pusiaukelės namų nepakeitus žemės paskirties, primenama Kalėjimų tarnybos išplatintame pranešime.

Pusiaukelės namai Domeikavoje veiklą pradėjo praėjusių metų gruodžio viduryje. Netrukus po to Lietuvos kalėjimų tarnyba gavo minėtą Kauno apygardos prokuratūros prokurorės įspėjimą dėl žemės paskirties. Šį įspėjimą Kalėjimų tarnyba apskundė Generalinei prokuratūrai.

Praėjusių metų lapkritį pranešus apie planus statyti pusiaukelės namus Kauno rajone, Domeikavoje, tokiu sprendimu piktinosi vietos bendruomenė bei rajono savivaldybė. Savo saugumu susirūpinusių vietos gyventojų teigimu, toks projektas juos nemaloniai nustebino, nes apie tokius ketinimus vietos bendruomenė nebuvo iš anksto informuota. Todėl dėl pusiaukelės namų įkūrimo gyventojai kreipėsi į teismą.

Iš viso šiuo metu šalyje veikia aštuoni pusiaukelės namai – Vilniuje, Alytuje, Marijampolėje, Pravieniškėse, Panevėžyje, Šiauliuose, Tauragėje ir Domeikavoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.