16 visuomenininkų bus apdovanoti G. Petkevičaitės-Bitės atminimo medaliu

Šių metų kovo mėnesį 16 visuomenininkų bus apdovanoti Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atminimo medaliu „Tarnaukite Lietuvai“. Antradienį kandidatų vertinimo komisija, kuriai vadovauja rašytojas Stasys Kašauskas, slaptu balsavimu išrinko 2024 m. šio medalio laureatus.

16 visuomenininkų bus apdovanoti G. Petkevičaitės-Bitės atminimo medaliu,<br> Lietuvos Respublikos Seimo nuotr.
16 visuomenininkų bus apdovanoti G. Petkevičaitės-Bitės atminimo medaliu,<br> Lietuvos Respublikos Seimo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 13, 2024, 4:57 PM

Kaip informuoja Seimo ryšių su visuomene skyrius, už filantropinę veiklą, ypač jaunų žmonių saviraiškos skatinimą ir rėmimą, medalį pelnė Viktorija Aleknavičienė (priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos specialistė), Saulius Filipavičius (klebonas), Daiva Grikšienė (tarptautinės kompanijos vadovė), Viktorija Jovarienė (visuomenininkė).

Už parlamentarizmo tradicijų puoselėjimą, pilietiškumo ir demokratijos skatinimą bus apdovanotas Egidijus Bičkauskas (Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataras), Algirdas Sinkevičius (visuomenininkas), Gintaras Vaičiūnas (Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro istorikas), Gražina Žukauskienė (savivaldybės administracijos darbuotoja).

G. Petkevičaitės-Bitės atminimo medalis bus skirtas ir už savanorystės kultūros sklaidą Lietuvoje. Šioje kategorijoje bus apdovanoti: Inga Maknavičienė (muzikinio teatro koncertmeisterė, muzikos mokyklos mokytoja), Vytas Dekšnys (poetas, vertėjas), Remigijus Pozniakovas (fizikos ir inžinerijos mokytojas), Irena Duchovska (lenkų draugijos skyriaus pirmininkė).

Už visuomeniškai aktualią publicistiką, ugdančią tautiškumą ir dvasines vertybes, medalį pelnė Giedrė Mičiūnienė (korespondentė-savanorė), Petras Juknevičius (bibliotekininkas, istorikas), Donatas Petrošius (poetas, eseistas), Povilas Šverebas (istorikas, pedagogas).

G. Petkevičaitės-Bitės atminimo medalis tradiciškai įteikiamas Panevėžyje. Šiais metais iškilminga šio apdovanojimo įteikimo ceremonija planuojama kovo 18 d.

Medalis skiriamas siekiant skatinti Lietuvos visuomenę ir užsienio lietuvių bendruomenę neatlygintinai dirbti valstybės labui ir jos gerovei, reikšti ir įgyvendinti pozityvias idėjas, brandinančias visuomenės pilietiškumą, tautinę savimonę ir kultūrinį sąmoningumą.

Medalis už visuomeninę veiklą skiriamas fiziniams ir juridiniams asmenims – Lietuvos Respublikos ir užsienio valstybių piliečiams, piliečių bendruomenėms, asociacijoms ir kitiems asmenims, atitinkantiems medalio skyrimo kriterijus. Kandidatūras medaliui teikia valstybės ir savivaldybių institucijos, įstaigos, asociacijos, mokslo, mokymo, kultūros įstaigos, piliečių bendruomenės, labdaros organizacijos ir kiti juridiniai asmenys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.