„Čekučių“ skandalui įsisukus Seime, I. Šimonytė kartoja: parlamentinių išlaidų panaudojimo tvarką reikia keisti

Į Seimą persikėlus iniciatyvai „Skaidrinam“, premjerė Ingrida Šimonytė kartoja, kad reikia keisti parlamentinių išlaidų panaudojimo tvarką. Ministrė pirmininkė toliau neatsitraukia nuo savo anksčiau išsakyto siūlymo parlamentines lėšas įskaityti į Seimo narių atlyginimą.

Ingrida Šimonytė.<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Viktorija Smirnovaitė

Feb 14, 2024, 1:13 PM

„Reikia (...) pridėti tą sumą prie Seimo narių atlyginimo, apmokestinti ją visais šioje valstybėje nustatytais mokesčiais ir tada jau kam reikia gėlių, tegul perka gėles, kam reikia saldainių, tegul perka saldainius, kam kuro – tegul perka kurą ir pan.“ – žurnalistams trečiadienį teigė I. Šimonytė.

„Labai seniai esu Seimo nariams tai pasiūliusi – nuo pat tada, kai atėjau į Seimą – kad nereikia šitos pagundos, nes yra rizika už labai nedidelius pinigus labai susigadinti savo reputaciją“, – pridūrė ji.

Dėl to, kokio dydžio suma galėtų būti pridedama prie parlamentarų apmokėjimo, nuspręsti turėtų pats Seimas, mano I. Šimonytė.

Iniciatyvai „Skaidrinam“ pasiekus Seimą, visuomenininkas Andrius Tapinas pirmadienį paskelbė, kad Laisvės partijos narys Marius Matijošaitis iš parlamentinei veiklai skirtų lėšų pirko įvairios kompiuterinės įrangos ir garso aparatūros. Be to, patikrintos ataskaitos atskleidė, kad „laisvietis“ kas mėnesį papildomai įrangos nuomai išleisdavo beveik 500 eurų.

Žurnalistų dėmesį taip pat atkreipė ir socialinės apsaugos ir darbo ministrės Monikos Navickienės maketavimo paslaugų užsakymai iš Mindaugo Mikulėno – konservatorių frakcijos vadovės Radvilės Morkūnaitės-Mikulėnienės sutuoktinio, trečiadienį paskelbė LRT televizija.

Visgi, jau kitą dieną politikas paskelbė stabdantis narystę Laisvės partijoje ir pasitraukiantis iš „laisviečių“ sąrašo Europos Parlamento (EP) rinkimuose.

Dar prieš paskelbiant rezultatus, į tyrimą sureagavo ir energetikos ministras, Seimo narys Dainius Kreivys. Praėjusią savaitę konservatorius Seimo kanceliarijai grąžino visas nuo 2021 m. panaudotas išlaidas, mat, turėdamas tarnybinį transportą iš parlamentinių lėšų draudė savo asmeninį automobilį.

Pernai pavasarį A. Tapinui inicijavus savivaldos politikų lėšų įsisavinimo tyrimą „Skaidrinam“ ir dėl to kilus skandalui dėl galimo politikų piktnaudžiavimo kanceliarinėmis lėšomis, į teisėsaugos akiratį pakliuvo eilė savivaldybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.