A. Mazuronis apie V. Juknos pasitraukimą iš frakcijos: išeinant iš politikos, būtų garbinga atsisakyti ir Seimo nario mandato

Darbo partijos pirmininkas Andrius Mazuronis stebisi parlamentaro Vigilijaus Juknos sprendimu trauktis iš „darbiečių“ frakcijos Seime. Pasak jo, norint pasitraukti iš politikos būtų garbinga atsisakyti ir Seimo nario mandato.

Lrytas.lt koliažas
Lrytas.lt koliažas
 V. Jukna<br> D. Labučio (ELTA) nuotr.
 V. Jukna<br> D. Labučio (ELTA) nuotr.
 A. Mazuronis<br>A. Ufarto (ELTA) nuotr.
 A. Mazuronis<br>A. Ufarto (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Gailė Jaruševičiūtė-Mockuvienė

Feb 15, 2024, 11:20 AM, atnaujinta Feb 15, 2024, 11:21 AM

„Jeigu jūs klausiate, ar smagu, tai nesmagu. Jeigu jūs klausiate, kodėl taip padarė, tai nežinau. Sako, kad iš politikos nori išeiti, bet aš, kaip suprantu, jeigu žmonės nori išeiti iš politikos, tai jie padeda mandatą ir iš Seimo išeina“, – Eltai teigė A. Mazuronis, pažymėdamas, kad buvusio frakcijos kolegos argumentai jam atrodo keistai.

„Man atrodo, kad būtų garbinga, jeigu išeini iš politikos ir į Seimą esi patekęs pagal partijos sąrašą, tiesiog padėti mandatą ir leisti kitam žmogui ateiti, kuris nori dalyvauti politikoje“, – pridūrė jis.

A. Mazuronis tikina bandęs V. Jukną atkalbėti nuo pasitraukimo iš Darbo partijos frakcijos. Politikas teigia apie šiuos V. Juknos svarstymus sužinojęs jau prieš daugiau nei mėnesį.

„Bandžiau šnekėti, bandžiau pasakyti, kad iš politikos išeiti gali ir taip pranešęs, kad nekandidatuosi. Tai, matyt, argumentai tikrieji ne tokie, kurių nepasako man“, – sakė politikas.

A. Mazuronis taip pat teigė nežinąs, ar V. Juknos sprendimas yra susijęs su „MG Baltic“ byla, kurioje buvo nuteista ir Darbo partija.

Metų pradžioje pasitraukęs iš Darbo partijos, Seimo narys Vigilijus Jukna traukiasi ir iš „darbiečių“ frakcijos Seime.

Į Darbo partiją V. Jukna įstojo dar 2008 metais, nuo 2018 metų eina partijos pirmininko pavaduotojo pareigas. 2012–2014 metais politikas ėjo žemės ūkio ministro pareigas, o 2020 metais vedė partijos Seimo rinkimų sąrašą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.