Plinta informacija apie neįprastą renginį Vilniuje: perspėja, kad tai – galima provokacija

Viešojoje erdvėje plinta informacija apie neįprastą renginį. Vilniuje, prie Vokietijos ambasados, šeštadienį ketinama surengti protesto akciją prieš Lietuvoje dislokuojamą vokiečių karių brigadą.

Vilniuje, prie Vokietijos ambasados, šeštadienį ketinama surengti protesto akciją prieš Lietuvoje dislokuojamą vokiečių karių brigadą.<br>Lrytas.lt koliažas
Vilniuje, prie Vokietijos ambasados, šeštadienį ketinama surengti protesto akciją prieš Lietuvoje dislokuojamą vokiečių karių brigadą.<br>Lrytas.lt koliažas
Kariai.
Kariai.
Kariai.<br>PB
Kariai.<br>PB
Kariai.<br>PB
Kariai.<br>PB
Kariai.<br>PB
Kariai.<br>PB
Kariai.<br>Lietuvos kariuomenės nuotr.
Kariai.<br>Lietuvos kariuomenės nuotr.
Kariai.<br>DPA/Scanpix asociatyvi nuotr.
Kariai.<br>DPA/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Feb 15, 2024, 2:24 PM, atnaujinta Feb 15, 2024, 2:31 PM

Vilniaus miesto savivaldybė tvirtina, kad renginys su savivaldybe nederintas, manoma, kad tai gali būti provokacija.

„Lietuva yra už nepriklausomybę ir prieš karą! Tarkime „ne“ užsienio kariams mūsų šalyje!“ – taip pavadintas renginys, į kurį savaitgalį kviečia asmuo, feisbuke pasivadinęs Rafal Kowalski.

Panašu, kad ši feisbuko paskyra – netikra, už jos slepiasi kitas asmuo, specialiai siekiantis provokuoti auditoriją, dalindamasis įvairiais įrašais su kritika Lietuvos institucijoms, politikams, NATO ir pan.

„Mūsų šalis kovojo už savo nepriklausomybę! Bet bėdos vėl ateina! Užsienio NATO kariai atvyksta į mūsų šalį ir mes privalome susimokėti už patogią jų viešnagę! Mūsų valdžia savo noru atidavė mūsų teritoriją svetimiems! Mūsų laisvė yra mūsų rankose! (...)

Sakykime savo valdžiai, kad pasisakome už savo šalies nepriklausomybę!“ – teigiama renginio aprašyme.

Jis iliustruojamas ir nuotrauka, kurioje – Lietuvos kontūrai, iš Vakarų pusės smūgiuojami Europos Sąjungos vėliavos, prie kurios pridėtas klausimas „užkariautojas?“, Vokietijos vėliavos su klausimu „svečias?“ ir NATO vėliavos, po kuria klausiama „išnaudotojas?“.

Kaip portalui lrytas.lt nurodė Vilniaus miesto savivaldybės ryšių su žiniasklaida specialistas Gabrielius Grubinskas, apie šį renginį jokių žinių neturima, dėl leidimo mitinguoti į savivaldybę nesikreipta.

Nacionalinio krizių valdymo centro (NKVC) atstovas Darius Buta žmones ragina išlikti budriais ir nesivelti į galimas provokacijas.

„Gyventojai turėtų įvertinti kvietimą į mitingą prieš NATO partnerius iš netikros socialinio tinklo paskyros. Tai gali būti provokacija, į kurią norima įtraukti Lietuvos piliečius“, – portalui lrytas.lt atsiųstame komentare akcentavo D.Buta.

Jei būtų poreikis, policijos pareigūnai ketina skirti papildomas pajėgas viešajai tvarkai palaikyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: panaikintas R. Žemaitaičio Seimo nario mandatas