A. Anušauskas Miunchene pabrėžė transatlantinės vienybės ir signalo dėl Ukrainos narystės NATO svarbą

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas vasario 16–17 dienomis dalyvaudamas Miuncheno saugumo konferencijoje susitiko ir bendravo su aukšto rango politikos, kariuomenės ir gynybos pramonės atstovais. Aptarta Lietuvos ir viso regiono saugumo situacija bei saugumo užtikrinimui reikalingos priemonės. Taip pat buvo diskutuojama apie artėjantį NATO viršūnių susitikimą Vašingtone ir paramą Ukrainai.

 Krašo apsaugos ministerijos nuotr.
 Krašo apsaugos ministerijos nuotr.
 Krašo apsaugos ministerijos nuotr.
 Krašo apsaugos ministerijos nuotr.
 Krašo apsaugos ministerijos nuotr.
 Krašo apsaugos ministerijos nuotr.
 Krašo apsaugos ministerijos nuotr.
 Krašo apsaugos ministerijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Krašto apsaugos ministerija

2024-02-17 20:24

Per tris dienas trukusią konferenciją ministras susitiko su Jungtinės Karalystės gynybos sekretoriumi Grant Shapps, Jungtinės Karalystės parlamento užsienio reikalų komiteto pirmininke Alicia Kearns, Armėnijos gynybos ministru Suren Papikyan, Europos Komisijos viceprezidente Vera Jourova, Vokietijos parlamentaru Roderichu Kiesewetteriu. A. Anušauskas bendravo ir su Ukrainos kariais.

Ministras taip pat dalyvavo diskusijoje su JAV karinės ir politinės vadovybės pareigūnais, kurią organizavo buvęs JAV Gynybos sekretorius atsargos generolas Jim Mattis. Vokietijos gynybos ministro Boriso Pistoriuso kvietimu A. Anušauskas dalyvavo gynybos ministrų diskusijoje apie pasaulinius iššūkius.

Susitikimų metu A. Anušauskas pabrėžė paramos Ukrainai ir stipraus NATO signalo dėl jos narystės svarbą: „Mums reikia Ukrainos NATO Aljanse. Tai yra geriausias Europos saugumo garantas ilguoju laikotarpiu.“

Ministras taip pat akcentavo transatlantinės vienybės svarbą ir atkreipė dėmesį į tai, kad Lietuva aktyviai stiprina savo karinius pajėgumus bei tam skiria vis didesnį gynybos finansavimą.

Miuncheno saugumo konferencijoje bei jos paraštėse vykusioje Miuncheno kibernetinio saugumo konferencijoje taip pat dalyvavo krašto apsaugos viceministrė Greta Monika Tučkutė. Šeštadienį viceministrė dvišaliame susitikime su Japonijos gynybos viceministru Shingo Miyake aptarė bendradarbiavimo gynybos srityje stiprinimo klausimus. Konferencijų paraštėse viceministrė taip pat susitiko su kibernetinio saugumo ir gynybos pramonės atstovais.

Miuncheno saugumo konferencija, organizuojama dar nuo 1963 m., yra kasmetinė aukšto lygio diskusijų platforma apie svarbiausius šių laikų užsienio ir saugumo politikos iššūkius. Šių metų konferencija yra jau 60-oji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.