G. Landsbergis turi klausimų NATO vadovu siekiančiam tapti M. Rutte: turėtų aiškiau atsakyti, kaip mato Rytų flango gynybą

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis tikina neturintis asmeninės priešpriešos susidomėjimą NATO generalinio sekretoriaus pareigomis išreiškusiam Nyderlandų premjerui Markui Rutte. Visgi ministras norėtų iš galimo kandidato dar išgirsti aiškesnius paaiškinimus, kaip jis matytų Rytų flango valstybių gynybą.

Lrytas.lt koliažas
Lrytas.lt koliažas
Gabrielius Landsbergis<br>T.Bauro nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>T.Bauro nuotr.
Markas Rutte.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Markas Rutte.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Gailė Jaruševičiūtė-Mockuvienė

Feb 19, 2024, 11:16 AM

„Aš suprantu, kodėl jis gali patikti daugeliui valstybių kaip itin geras derybininkas, įrodęs praeityje, kad geba sutelkti skirtingas pozicijas. Ir jokios tikrai asmeninės priešpriešos nėra“, – žurnalistams Briuselyje sakė G. Landsbergis.

Visgi ministras akcentuoja, kad dar laukia aiškesnės M. Rutte pozicijos dėl Rytų flango valstybių gynybos grėsmės atveju.

„Ko gero, svarbiausias dalykas, kad būtų atsakyti kai kurie labai reikšmingi klausimai – kaip kandidatas šiandieną mato Rytų flango gynybą. Nes taip jau gali atsitikti, nėra atmestina, kad būtent šiam kandidatui, jeigu jis taptų generaliniu sekretoriumi, tektų ir ginti Rytų flangą“, – atkreipė dėmesį G. Landsbergis.

„Tai laukia labai neramūs laikai, tai tikrai nėra eiliniai rinkimai, tai puikiai visi suprantame, dėl to ir politikos pristatymas irgi taip pat turėtų būti neeilinis“, – pridūrė jis.

Spalio pabaigoje Nyderlandų ministras pirmininkas M. Rutte pareiškė, kad būtų suinteresuotas pakeisti J. Stoltenbergą.

Užsienio žiniasklaidos teigimu, M. Rutte yra favoritas tarp pretendentų į NATO generalinio sekretoriaus postą, tačiau jo kandidatūrą gali užblokuoti Turkija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.