J. Džiugelis kreipėsi į Seimo kanceliariją: prašo komisijų ir komitetų posėdžius versti į gestų kalbą

Parlamentaras Justas Džiugelis kreipėsi į Seimo kanceliariją, prašydamas komitetų ir komisijų posėdžius versti į gestų kalbą.

J. Džiugelis <br>A. Ufarto (ELTA) 
J. Džiugelis <br>A. Ufarto (ELTA) 
J. Džiugelis <br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
J. Džiugelis <br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
J. Džiugelis <br>T.Bauro nuotr.
J. Džiugelis <br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Martyna Pikelytė

Feb 19, 2024, 4:01 PM, atnaujinta Feb 19, 2024, 4:05 PM

„Mačiau viešą diskusiją apie poreikį versti posėdžius į gestų kalbą. Lygiai taip pat mačiau ir Seimo kanceliarijos nuogąstavimus, kad tai kainuos per daug ir nebus tiek žmogiškųjų resursų. Pasiūliau kanceliarijai tokį kompromisinį variantą versti tik komitetų ir komisijų posėdžius į gestų kalbą“, – Eltai teigė J. Džiugelis.

Nors pernai gruodį Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkas viešai svarstė apie galimybes visus Seimo posėdžius versti į gestų kalbą, visgi, šį kartą prašymą teikė tik dėl komitetų ir komisijų. Pasak jo, toks siūlymas kilo ir dėl galimo žmogiškųjų resursų trūkumo, ir dėl komitetuose vykstančių diskusijų.

„Dalykinė diskusija įprastai ir vyksta komitetuose įvairiais formatais. Manau, kad tai būtų pakeliama užduotis Seimo kanceliarijai. Taip pat tai prisidėtų prie įvairesnių visuomenės grupių įsitraukimo į teisėkūrą“, – savo sprendimą argumentavo jis.

Pernai metų gruodį į svarstymus visus posėdžius versti į gestų kalbą Seimo kanceliarija reagavo skeptiškai. Tuo metu kanceliarijos spaudos biuro vedėja Justė Radzevičiūtė-Laugalienė teigė, kad siūlymui įgyvendinti nepakaktų žmogiškųjų resursų.

Jos teigimu, klausos negalią turintiems asmenims Seimo kanceliarija jau ir dabar sudaro galimybes sekti aktualijas. J. Radzevičiūtė-Laugalienė mini TV laidą „Seimo savaitė“, kurioje apžvelgiami svarbiausi savaitės įvykiai ir parlamente priimti sprendimai. Anot jos, gestų kalbos vertėjai taip pat verčia pirmuosius Seimo sesijos posėdžius, valstybės švenčių ar kitų svarbių datų minėjimus, Seimo pirmininkės sveikinimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.