Darbo partija pateikė kasacinį skundą „MG Baltic“ byloje

Darbo partija Lietuvos Aukščiausiajam Teismui vadinamojoje „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje pateikė kasacinį skundą, Eltai patvirtino partijos advokatas Vaidotas Sviderskis.

Darbo partija<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Darbo partija<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 20, 2024, 9:41 AM

Kaip teigė V. Sviderskis, juridinis asmuo byloje siekia išteisinimo.

„Prašome naikinti Apeliacinio teismo nuosprendį ir palikti galioti Vilniaus apygardos teismo nuosprendį“, – nurodė advokatas.

Vilniaus apygardos teismas Darbo partiją dėl korupcinių veikų buvo išteisinęs, o Apeliacinis teismas juridinį asmenį pripažino kaltu.

Anot V. Sviderskio, partija nesutinka su apkaltinamuoju nuosprendžiu jos atžvilgiu, kadangi, anot advokato, teismo sprendimas dėl juridinio asmens grindžiamas tik keliais parlamentaro Vytauto Gapšio ir buvusio koncerno „MG Baltic“ (dabar – „MG Grupė“) viceprezidento R. Kurlianskio pokalbiais.

„Pagrindinis elementas yra tas, kad iš esmės apeliacinė instancija nuteisė juridinį asmenį, įvertinusi pašnekesius ir pokalbius V. Gapšio. Jie rėmėsi tik vienu ar dviem V. Gapšio ir R. Kurlianskio pokalbiais, o visos partijos atsakomybė, veiksmai ir sprendimai tiesiog buvo nevertinami“, – dėstė V. Sviderskis.

ELTA primena, kad praėjusių metų lapkričio 22 dieną Apeliacinis teismas pripažino kaltais visus anksčiau „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje išteisintus asmenis. Teismas dėl korupcinių nusikaltimų kaltais pripažino buvusį koncerno „MG Baltic“ (dabar – „MG Grupė“) viceprezidentą Raimondą Kurlianskį, buvusį Liberalų sąjūdžio lyderį Eligijų Masiulį, jiems atitinkamai skirtos 6 ir pusšeštų metų laisvės atėmimo bausmės.

Darbo partijos atstovui, Seimo nariui V. Gapšiui teismas skyrė 4 su puse metų nelaisvės, o eksparlamentarams Šarūnui Gustainiui ir Gintarui Steponavičiui teismo sprendimu skirtos piniginės baudos.

Teismas taip pat kaltais dėl nusikalstamų veikų pripažino ir anksčiau išteisintus juridinius asmenis byloje – „MG Grupę“, Liberalų sąjūdį ir Darbo partiją. Juridiniams asmenims skirtos piniginės baudos.

Darbo partija pripažinta kalta dėl kyšininkavimo ir prekybos poveikiu, jai skirta 300 tūkst. eurų bauda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.