A. Tapino tyrimas pavijo dar vieną socialdemokratų žvaigždę: pareiškimas keliaus į STT

Visuomeninko Andriaus Tapino pradėta iniciatyva „Skaidrinam“ toliau krečia Lietuvos savivaldybes – šį kartą paviešinta, kaip kanceliarinėmis lėšomis galimai piktnaudžiavo Akmenės rajono savivaldybės tarybos politikai.

Vitalijus Mitrofanovas.<br>Akmenės raj. savivaldybės nuotr.
Vitalijus Mitrofanovas.<br>Akmenės raj. savivaldybės nuotr.
 Andrius Tapinas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 Andrius Tapinas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vitalijus Mitrofanovas.<br>T.Bauro nuotr.
Vitalijus Mitrofanovas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 22, 2024, 11:36 AM, atnaujinta Feb 22, 2024, 11:40 AM

„Šiandien – Akmenės rajonas ir dar vienas labai įtakingas socialdemokratas meras Vitalijus Mitrofanovas, kuris viešai įtikinėjo, kad pas jį Akmenėje tai jau tikrai viskas tvarkoje. O tada rudenį tyliai grąžino 1700 eurų į kasą – „kad nekiltų nepagrįstų manipuliacijų“.

Paskui merą prie kasos nusidriekė ir kitų tarybos narių eilė – vicemeras Tomas Martinaitis tyliai grąžino 2600 eurų, o iš viso kol kas į Akmenės biudžetą grįžo beveik 14 000 eurų.

Nenuostabu, nes beveik visi Akmenės politikai kažkaip turėjo mažiausiai po 10 skirtingų mokėjimo kortelių (meras Mitrofanovas – 12, vicemeras Martinaitis – 18), o trys tarybos politikės – I.Žilienė, J.Žilienė ir V.Žakienė pateikė kuro čekius, už kuriuos atsiskaityta atitinkamai 45, 50 ir 52 skirtingomis mokėjimo kortelėmis“, – savo feisbuko įraše rašė A.Tapinas.

Atliktas tyrimas parodė, kad nors Akmenės savivaldybė turi 16 tarnybinių automobilių, meras V.Mitrofanovas veržėsi važinėti su savu ir pateikė net 242 kuro čekius.

„Jo paaiškinimas auksinis – „geriau vairuoti pačiam, nes tada per rajono renginius nereikia gerti“.

Smagu, kad Akmenės rajone atsirado papildomi 14 000 eurų, kurie gal bus išleisti protingiau, bet pareiškimas vis tiek keliaus į STT ir spėju, kad dar vienai LSDP žvaigždei teks aiškintis su teisėsauga dėl savo kortelių ir nuvažiuotų kilometrų“, – prognozavo A.Tapinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.