Dar viename Rusijos priešų sąraše – 6 lietuvių pavardės: tarp jų – ir „Blue/Yellow“ atstovai

Rusija neseniai nusitaikė į Ukrainą ginančius ir net joje kariaujančius užsieniečius, tad sukūrė specialią, „Vikipediją“ primenančią platformą, kurioje skelbia aktyviausius šios palaikytojus ir prašo pagalbos juos surandant.

Renginio akimirka.<br>V.Skaraičio nuotr.
Renginio akimirka.<br>V.Skaraičio nuotr.
Jonas Ohmanas<br>Sauliaus Žiūros nuotr.
Jonas Ohmanas<br>Sauliaus Žiūros nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 26, 2024, 2:29 PM, atnaujinta Feb 26, 2024, 3:41 PM

Juodajame sąraše atsidūrė ir 6 lietuvių pavardės, tarp režimo priešų – Ukrainos karius remiančios organizacijos „Blue/Yellow“ vadovas Jonas Ohmanas, taip pat šios organizacijos komunikacijos vadovas Karolis Žukauskas ir kiti mūsų šalies piliečiai.

Tinklapyje foreigncombatants.ru skelbiamos ne tik Ukrainą palaikančių užsieniečių nuotraukos, bet ir asmeniniai duomenys, jų biografijos, ryšiai su Ukraina ir socialinių tinklų nuorodos.

Žmonių iš įvairių šalių anketos primena tokias, kokias įprastai galime pamatyti „Vikipedijoje“.

„Ši svetainė yra apie žmones, kurie, nežinodami konflikto istorijos ir nesuprasdami tikrojo jo masto, nusprendė eiti kovoti už Ukrainą prieš Rusiją.

Kai kurie šį pasirinkimą padarė turėdami geriausių ketinimų, tapdami Ukrainos ir Vakarų propagandos aukomis. Kiti samdiniai mano, kad kare galima užsidirbti pinigų. Kažkas (jų taip pat yra daug) tai daro dėl šlovės ir gražių nuotraukų „Instagram“, – rašoma foreigncombatants.ru.

Į Rusijos priešų sąrašą pateko ne tik „Blue/Yellow“ atstovai J.Ohmanas, K.Žukauskas ir Vladas T., tačiau ir Ukrainoje dirbantis išminuotojas Rimas Armaitis, Karolina Bimbaitė, Aurimas Valikonis.

„Jei pažįstate kurį nors iš šių žmonių, praneškite mums naudodami anoniminį atsiliepimų robotą, kad galėtume apie juos sukurti puslapį“, – skelbė internetinės svetainės kūrėjai.

Pats organizacijos „Blue/Yellow“ komunikacijos vadovas K.Žukauskas į tokią žinią sureagavo ironiškai.

„O, koks įvertinimas, geriau už bet kokį medalį – ruskiai turi savo užsienio priešų wiki – „Foreign combatants“. Kolega užrodė, kad esu ten įtrauktas, ir nors su šiek tiek netikslia informacija, bet vis tiek kažkas pasistengė – rinko, sistemino, net nuorodas į straipsnius sudėjo.

Bet tik 6 lietuviai toje svetainėje įtraukti – labai neprofesionaliai dirba, jei tik tiek priešų rado pas mus. Silpnai ieškojo, oi silpnai.

Ir net kontaktų jokių nepaliko, kam galėčiau parašyti, kad patikslintų ar papildytų info – pvz. gimimo datos nepridėjo, papildyčiau, gal kokių pasveikinimų sulaukčiau“, – feisbuke rašė K.Žukauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.