Į prezidento postą kandidatuojanti I. Šimonytė VRK įteikė daugiau kaip 33,7 tūkst. rinkėjų parašų

Šalies vadovo posto siekianti premjerė Ingrida Šimonytė pirmadienį Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) įteikė surinktus gyventojų parašus. Už konservatorių kandidatę į prezidentus pasirašė daugiau kaip 33,7 tūkst. rinkėjų.

I. Šimonytė<br>J. Elinskas (ELTA) nuotr.
I. Šimonytė<br>J. Elinskas (ELTA) nuotr.
I. Šimonytė<br>V.Skaraičio nuotr.
I. Šimonytė<br>V.Skaraičio nuotr.
I. Šimonytė<br>V.Skaraičio nuotr.
I. Šimonytė<br>V.Skaraičio nuotr.
I. Šimonytė<br>V.Skaraičio nuotr.
I. Šimonytė<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Feb 26, 2024, 7:31 PM

Nuo trečiadienio rinkėjai už I. Šimonytę galėjo pasirašyti tik elektroniniu būdu. Reikiamus 20 tūkst. parašų ji surinko jau tos pačios dienos pavakarę – I. Šimonytė yra pirmoji kandidatė VRK pateikusi pasirašiusiųjų sąrašus.

Antrosios kadencijos siekiančiam prezidentui Gitanui Nausėdai vis dar nepavyko surinkti visų reikalingų parašų. Pirmadienio vakarą dabartinis šalies vadovas yra surinkęs daugiau kaip 14,1 tūkst. internetinių parašų.

Nors to G. Nausėda sakė nesureikšminantis, ketvirtadienį savo asmeninėje feisbuko paskyroje šalies vadovas pakvietė palaikyti jo kandidatūrą ir dalį pasirašiusiųjų nusprendė pakviesti puodeliui kavos.

Dėl šio kvietimo VRK akiratyje atsidūręs prezidentas savo siūlymą penktadienį patikslino. G. Nausėda nurodė, kad susitikimas vyks kavinėje, o į jį atėję gyventojai už kavą turės susimokėti patys.

Daugiau internetinių parašų už G. Nausėdą yra surinkęs Laisvės partijos keliamas Dainius Žalimas. Už jį elektroniniu būdu jau pasirašė daugiau kaip 18,5 tūkst. rinkėjų.

ELTA primena, kad parašų rinkimą tiek popieriniu, tiek elektroniniu būdu šiuo metu tęsia dešimt kandidatų, kuriems VRK yra išdavusi parašų rinkimo lapus.

Likusiems politinės kampanijos dalyviams parašų rinkimo lapus VRK išduos po to, kai šie pateiks pareiškinius dokumentus. Tą jie gali padaryti iki kovo 8 dienos vakaro. Tarp jų yra Zenonas Andrulėnas, Gintautas Kniukšta bei Žilvinas Treigys.

Pretendentai į šalies vadovo postą nemažiau kaip 20 tūkst. parašų turi surinkti iki kovo 28 dienos.

Vėliau VRK šiuos parašus kartu su kandidatų pareiškiniuose dokumentuose nurodyta informacija patikrins ir priims sprendimus registruoti kandidatus dalyvauti rinkimuose. Tai turės įvykti ne vėliau kaip balandžio 11 dienos.

Lietuvos prezidento rinkimai vyks 2024 metų gegužės 12 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.