R. Liubajevas: VSAT skirs papildomas pajėgas, siekiant užtikrinti tvarką pasienyje su Lenkija

Penktadienį prasidedant Lenkijos ūkininkų blokadai, bus skiriamos papildomos pajėgos, jog pasienyje su šia šalimi būtų užtikrinta viešoji tvarka, teigia Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vadas Rustamas Liubajevas.

Rustamas Liubajevas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Rustamas Liubajevas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 29, 2024, 2:02 PM

„Priminsiu, kad prie Lietuvos ir Lenkijos sienos sistemiškai patikrinimo procedūrų neatliekame, tačiau mes skirsime papildomas pajėgas tam, kad su kitomis institucijomis – su Lietuvos policija, muitine – užtikrintume viešą tvarką, taip pat prisidėtume prie srautų reguliavimo, jeigu toks poreikis bus“, – žurnalistams ketvirtadienį teigė R. Liubajevas.

ELTA primena, kad Lenkijos ūkininkai nuo penktadienio ketina blokuoti kelią tarp Kalvarijos ir Lenkijos Suvalkų apskrities Budzisko kaimo. Maždaug savaitę turinčios trukti akcijos metu norima tikrinti transportuojamų ukrainietiškų grūdų kiekius.

Praėjusią savaitę Lenkijos ūkininkai blokavo kelius į Ukrainą, taip pat – pagrindinį šalies greitkelį į Vokietiją. Protestuojama dėl, lenkų žemdirbių vertinimu, nesąžiningos konkurencijos, nes ukrainiečių grūdai yra pigesni ir mažina produkcijos kainas visoje Europoje.

Baiminamasi, kad įtampa tarp Lenkijos ir Ukrainos gali būti išnaudota Rusijos provokatorių.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.