Po kritikos dėl I. Šimonytės rinkiminio šūkio konservatoriai ketina jį keisti: vertina kaip apmaudų neapsižiūrėjimą

Sulaukus kritikos dėl kandidatės į prezidentus Ingridos Šimonytės devizo, konservatorių rinkimų štabo vadovas Mindaugas Lingė sako, jog ketinama pakeisti asociacijas su Rusijos lyderio Vladimiro Putino naudotu lozungu keliantį šūkį.

Rinkimų štabas ketina pakeisti asociacijas su Vladimiro Putino naudotu lozungu keliantį šūkį.
Rinkimų štabas ketina pakeisti asociacijas su Vladimiro Putino naudotu lozungu keliantį šūkį.
G.Landsbergis ir I.Šimonytė.<br>J.Elinsko (ELTA) nuotr.
G.Landsbergis ir I.Šimonytė.<br>J.Elinsko (ELTA) nuotr.
I.Šimonytė.<br>J.Elinskas (ELTA) nuotr.
I.Šimonytė.<br>J.Elinskas (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 3, 2024, 12:58 PM, atnaujinta Mar 3, 2024, 2:10 PM

„Vertiname tai kaip apmaudų neapsižiūrėjimą, kadangi turime pačią principinę idėją – kad mūsų kandidatė yra stipri, (...) kad mes trokštame stiprios valstybės, taip pat yra mūsų siekis. Tačiau kaip tą pasakyti, kokią žodžių kombinaciją naudoti – žodyne tikrai rasime žodžių“, – sekmadienį žurnalistams sakė M. Lingė.

„Tokios formuluotės, kaip dabar ji skamba – kuri turi tam tikrų asociacijų – jos nėra tikslinga naudoti. Tiesiog tą pačią mintį galima pasakyti kitais žodžiais“, – nurodė jis.

Pati kandidatė nebuvo linkusi sureikšminti socialiniuose tinkluose kilusios kritikos dėl pasirinkto rinkiminio šūkio.

„Aš labai ramiai į šią kritiką reaguoju, nes jeigu galėčiau sugalvoti šūkį, kuris išspręstų visas Lietuvos problemas, tai tikrai tol kankinčiausi, kol jį sugalvočiau. Ne šūkiai laimi rinkimus, o kandidatai laimi rinkimus“, – sekmadienį žurnalistams sakė premjerė.

„Daug labiau bijočiau kandidatų, kurie nori būti į panašūs į poną Putiną. O tai, kad ponas Putinas kartais vartoja teisingus žodžius, bet jos vartodamas visada meluoja, tai jau taip yra. Jis nėra nei stiprus prezidentas, nei Rusija yra stipri šalis. Bet tikrai su komanda pasitarsime ir kažkaip šitą klausimą“, – pažymėjo I. Šimonytė.

ELTA primena, kad penktadienį konservatorių kandidatė į prezidento postą I. Šimonytė pradėjo aktyvesnę rinkimų kampaniją. Tačiau kai kurie renginio stebėtojai atkreipė dėmesį, kad kandidatės pasirinktas šūkis beveik atkartoja Rusijos prezidento V. Putino 2018 metais naudotą lozungą „Stiprus prezidentas – stipri Rusija“. Tai viešojoje erdvėje sukritikavo ir kai kurie visuomenės veikėjai.

Primenama, kad Lietuvos prezidento rinkimai vyks 2024 m. gegužės 12 d. Šiuo metu Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) yra užregistravusi 14 pretendentų į kandidatus, 10 iš jų šiuo metu renka gyventojų parašus dėl dalyvavimo rinkimuose. I. Šimonytė surinktus gyventojų parašus VRK įteikė pirmoji. Už ją pasirašė daugiau kaip 33,7 tūkst. rinkėjų. Taip pat reikiamus 20 tūkst. parašų šią savaitę surinko ir Laisvės partijos kandidatas, buvęs Konstitucinio Teismo (KT) pirmininkas D. Žalimas, antrosios kadencijos siekiantis Gitanas Nausėda.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.