Paaiškėjo, kada Kijeve vyks atsisveikinimas su Ukrainos fronte žuvusiu kariu iš Lietuvos

Ketvirtadienį Kijeve, Šv. Mikalojaus katedroje, vyks atsisveikinimas su Lietuvos kariu savanoriu Tadu Tumu. Po atsisveikinimo žuvusio kario savanorio palaikai bus atgabenti į Lietuvą.

 Lrytas.lt montažas
 Lrytas.lt montažas
Karas Ukrainoje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Karas Ukrainoje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 6, 2024, 5:34 PM, atnaujinta Mar 6, 2024, 5:52 PM

Į paskutinį atsisveikinimą atvykti kviečia Konstantinas Gudauskas socialiniame tinkle.

„Ateikite, mano draugai. Nusilenkite didvyriui. Jis nusipelnė paskutinės privilegijos: būti pagerbtam ukrainiečių, kuriems jis atidavė gyvenimą...“, – rašo jis. 

Kaip lrytas.lt rašė vasario pabaigoje, Ukrainoje žuvo prieš okupantus kovojęs lietuvis karys, 1981 metais gimęs Tadas Tumas, slapyvardžiu „Milžinas“. Portalo žiniomis, lietuvis tarnavo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 92-ojoje brigadoje.

Lietuvis su ukrainiečiu prie Bachmuto į priešakines linijas vežė minas, tačiau į jų automobilį pataikė rusų dronas.  Lietuvos ambasadorius Ukrainoje Valdemaras Sarapinas portalui lrytas.lt teigė, kai sulaukė žinios apie žuvusį karį.

Iš pradžių atsisveikinimas su žuvusiu lietuviu vyko Kijeve, Maidano aikštėje. Kiek prieš okupantus kovoti padedančių tautiečių jau galėjo žūti Ukrainoje – nežinia, nes jie tai daro savo noru, institucijos duomenų apie savanorius nerenka.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.