V. Čmilytė-Nielsen Paryžiuje: lemiama Ukrainos pergalė yra esminė Europos ir pasaulio saugumo prielaida

Paryžiuje su darbo vizitu viešinti Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen trečiadienį susitiko su Prancūzijos Senato pirmininko Žeraru Laršė. Susitikime parlamento vadovė akcentavo, kad siekiant užtikrinti Europos ir Baltijos valstybių saugumą būtina padėti Ukrainai laimėti karą, suteikiant nenutrūkstamą tiek finansinę ir politinę, tiek karinę paramą.

Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>T.Bauro nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 6, 2024, 3:01 PM

„Visi suprantame, kad lemiama Ukrainos pergalė yra esminė Europos ir pasaulio saugumo prielaida. Todėl ypač svarbu laiku suteikti karinę, ekonominę, politinę ir humanitarinę pagalbą, kad Ukraina kuo greičiau laimėtų karą ir pagerėtų saugumo situacija pasaulyje“, – pranešime spaudai teigė V. Čmilytė-Nielsen.

„Reikia daugiau lėšų Ukrainos biudžetui ir ekonomikos gaivinimui finansuoti. Be to, būtina spartinti Europos ginklų gamybą. Ir trečia, Europos Sąjunga privalo remti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas, perkančias karinę įrangą, visų pirma – šaudmenis, pasaulinėje rinkoje“, – pridūrė ji.

Pasak V. Čmilytės-Nielsen, sustabdyti karą ir atgrasyti priešus nuo agresijos ateityje gali tik transatlantinė vienybė ir ryžtas. O Europos Sąjungai ir NATO reikalingas aiškus Ukrainos pergalės planas, kuriame būtų numatytas ilgalaikis ir nepertraukiamas karinės paramos teikimas.

„Su kolega aptarėme, kad šiame plane taip pat turi būti numatytas tolimojo nuotolio raketų, bepiločių orlaivių, šaudmenų, aviacijos ir kitų pagalbinių gynybos sistemų teikimas Ukrainai. Ilgalaikiai įsipareigojimai nepertraukiamai teikti karinę paramą yra svarbūs ne tik Ukrainos pergalei, bet taip pat nacionaliniams ES ir NATO valstybių interesams užtikrinti“, – teigė parlamento vadovė.

Numatoma, kad Seimo pirmininkė Paryžiuje taip pat susitiks su kitų valstybių parlamentų pirmininkėmis, dalyvaus įvairiuose renginiuose, o ketvirtadienį susitiks su Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.