A. Anušauskas: jau vyksta labai konkretūs pokalbiai su investuotojais dėl sviedinių gamybos Lietuvoje

Lietuva jau vykdo konkrečius pokalbius su amunicijos gamintojais, norinčiais pradėti gamybą šalyje, teigia krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas. Pasak jo, šie pokalbiai artimuoju metu „konkretizuosis“ ir bus nuspręsta kur bei kokiomis apimtimis šalyje bus gaminami šaudmenys, įskaitant ir 155 mm artilerijos sviedinius.

Arvydas Anušauskas<br>J. Elinsko (ELTA) nuotr.
Arvydas Anušauskas<br>J. Elinsko (ELTA) nuotr.
Arvydas Anušauskas<br>V.Skaraičio nuotr.
Arvydas Anušauskas<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Žygimantas Šilobritas

Mar 7, 2024, 4:51 PM

„Pokalbiai jau labai konkretūs su investuotoju ir gamintoju vyksta. Gal čia nėra susiję su „Giraite“ tiesiogiai. Čia labiau susiję su Lietuvos ir regiono poreikiais. Ir aš manau, kad jie artimiausiu metu konkretizuosis. Kur, kaip, kokios apimties gamyba? Šalys, įskaitant ir esančias rytiniame pakraštyje, plečia 155 mm amunicijos gamyba. (...) Dėl to vyksta labai dalykiški pokalbiai, apibrėžiant visus parametrus“, – ketvirtadienį, spaudos konferencijos metu, teigė A. Anušauskas.

Ministras paminėjo, kad Lietuva sau galėjo leisti ketvirtadienį Ukrainai perduoti artilerijos sviedinius būtent dėl to, kad jau yra sudarytas jų atsargų atstatymo grafikas.

„Mes šiandien irgi Ukrainai, kadangi jos yra kritinis poreikis, perdavėme dalį tokios amunicijos. Taip mes turime sutartis ir atstatymo grafiką, kitaip negalėtume taip paremti“, – paminėjo jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.