I. Šimonytė apie viešą kritiką krašto apsaugos vadovybei: kai kuriuos dalykus galima daryti greičiau ir geriau

Premjerė Ingrida Šimonytė nelinkusi pernelyg sureikšminti Lietuvos kariuomenės kūrėjų ir atsargos karių išsakytos kritikos krašto apsaugos vadovybei. Vyriausybės vadovė tikina tai vertinanti kaip demokratinį debatą. Visgi ministrė pirmininkė pripažįsta, kad kai kuriuos dalykus, siekiant sustiprinti krašto apsaugos sistemą, galima daryti greičiau ir geriau.

Arvydas Anušauskas ir Ingrida Šimonytė.<br>T.Bauro nuotr.
Arvydas Anušauskas ir Ingrida Šimonytė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gailė Jaruševičiūtė-Mockuvienė

Mar 7, 2024, 9:17 AM

„Ar tai galima vadinti lyderystės trūkumu, ar kažkokiais kitokiais dalykais – turbūt kad čia jau kiekvieno vertintojo akyse tas vertinimas lieka individualus“, – „Žinių radijui“ teigė I. Šimonytė.

„Bet aš visiškai pritariu, kad yra dalykų, kuriuos galima daryti greičiau ir geriau“, – pridūrė ji.

I. Šimonytė tikina pozityviai vertinanti, kad viešoje erdvėje yra dalinamasi pasiūlymas, kaip sustiprinti krašto apsaugos sistemą.

„Tuos pasiūlymus galima įvertinus įkontekstinti į tuos planus, kuriuos turi Vyriausybė ir kitos institucijos ir atsižvelgti į profesionalų patarimus, pasiūlymus ar pastebėjimus. Tikrai nematau tame nieko nei baisaus, nei netinkamo“, – sakė premjerė.

Praėjusią savaite atviru laišku šalies vadovus kreipėsi Lietuvos kariuomenės kūrėjai. Jie išreiškė susirūpinimą dėl krašto apsaugos sistemos vadovų sprendimų ir pasisakymų, kurie neva dažnai prieštarauja gynybos bei saugumo poreikiams.

Į valstybės vadovus dėl būtinų pokyčių Lietuvos krašto apsaugos sistemoje taip pat antradienį kreipėsi ir Lietuvos atsargos kariai. Karių teigimu, žvelgiant į geopolitinę situaciją, Lietuvoje pokyčiai gynybos srityje vyksta per lėtai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.