J. Džiugelis konsultantui M. Ardišauskui mokėjo ir iš asmeninių lėšų: vėliau dalį išlaidų pasidengė iš parlamentinių išmokų

Parlamentaro Justo Džiugelio Seimo Etikos ir procedūrų komisijai pateiktoje medžiagoje yra mokėjimų neatitikimų, skelbia portalas Delfi. Pats Seimo narys teigia už konsultacijas Mindaugui Ardišauskui mokėjęs tiek iš parlamentinių, tiek ir iš asmeninių lėšų. Visgi politikas vėliau iš Seimo nario veiklai skirtų išmokų pasidengė ir dalį šios pinigų sumos.

Justas Džiugelis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Justas Džiugelis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 7, 2024, 1:45 PM, atnaujinta Mar 7, 2024, 1:50 PM

J. Džiugelio pateiktais duomenimis iš viso M. Ardišauskui buvo sumokėta per 28 tūkst. eurų: iš parlamentinių lėšų – 21,2 tūkst. eurų, likusios sumos – iš asmeninės parlamentaro sąskaitos.

Seimo narys ketvirtadienį Seimo etikos sargams pateikė dešimtis dokumentų ir ekrano nuotraukų, kuriose matyt M. Ardišausko atlikti darbai, taip pat – pavedimai jam, daryti iš parlamentaro sąskaitos, kurioje laikomos parlamentinei veiklai skirtos lėšos.

Visgi portalo Delfi publikacijoje atkreipiamas dėmesys į tam tikrus neatitikimus.

Projekto „Skaidrinam“ komanda aptiko, kad M. Ardišauskas sąskaitas pateikinėjo visus 2021 metų mėnesius, išskyrus liepą ir rugpjūtį. Tačiau J. Džiugelio etikos sargams pateikta mokėjimų istorija rodo, kad tais metais iš viso M. Ardišauskui mokėta tik 5 kartus: 1 tūkst. eurų vasarį, 1 150 eurų per du pavedimus – gegužę, dar 1800 eurų per du kartus birželį, viso – 3950 eur.

Anksčiau iniciatyva „Skaidrinam“ buvo paviešinusi M. Ardišausko 2021 metų rugsėjį išrašytą sąskaitą, kurią reikėjo apmokėti iki spalio 15 dienos, tačiau atkreipiamas dėmesys, kad J. Džiugelio pateiktuose banko išrašuose tokio mokėjimo nėra.

ELTA primena, kad iniciatyvos „Skaidrinam“ akiratyje atsidūręs Seimo narys J. Džiugelis pranešė suspenduojantis savo narystę TS-LKD partijoje. Politikas taip pat nusprendė trauktis ir iš konservatorių frakcijos Seime.

Klausimai dėl J. Džiugelio parlamentinių lėšų panaudojimo kilo paaiškėjus, kad konservatorius per trejus metus Seime ataskaitos spausdinimui ir platinimui išleido daugiau kaip 23 tūkst. eurų ir už tai mokėjo M. Ardišauskui, šiuo metu vadovaujančiam Atsakingo lošimų verslo asociacijai.

Dalis konservatorių paragino J. Džiugelį trauktis iš SRDK pirmininko pareigų. Antradienį politikas pranešė, kad suspenduoja vadovavimą komitetui.

Seimo Antikorupcijos komisija kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl galimai fiktyvių darbo santykių, taip pat subūrė grupę J. Džiugelio ryšiams su lošimų lobistais nagrinėti. Savo ruožtu informaciją apie galimus J. Džiugelio ir azartinių lošimų verslo atstovo M. Ardišausko ryšius nutarė surinkti ir Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.