Arūnas Dumalakas. Kada reikia siūlyti kavos puodelį?

Atrodytų, kam klausti apie siūlymus. Ryto kavą verda artimiausias žmogus, paskui prie kavos puodelio susirinkus darbo vietoje aptariami svarbiausi reikalai, o popietę paplepėti ir išgerti kavos gali kviesti draugė ar draugas.

Arūnas Dumalakas<br>T.Bauro nuotr.
Arūnas Dumalakas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 9, 2024, 3:23 PM

Bet, pasirodo, ne taip viskas paprasta. Skaidrintojas A.Tapinas atskleidė, kad Seimo narys V.Ąžuolas iš parlamento sandėlio pasiėmė 566 kavos pakelius (tai apie ketvirtį tonos), atsiskaitydamas už juos parlamentinei veiklai skirtomis lėšomis.

Valstietis iš opozicijos buvo pavadintas sandėlio valdovu ir atskleista, ką jis dar pričiupo. Susidarė ilgas sąrašas. Iš viso sandėlį V.Ąžuolas ištuštino už 28 842 mokesčių mokėtojų eurus.

Atsakydamas valstietis aiškino Seimo kava turguje neprekiaujantis, be to, ne pažįstamų parduotuvėse (o taip ne vienas parlamentaras yra daręs) ją įsigijęs. Už mokesčių mokėtojų pinigus pirkęs, tiems patiems mokesčių mokėtojams kaip ir kitas gėrybes išdalijęs.

O ką daugiau opozicijos atstovas gali nuveikti? Opozicijos parengti įstatymų projektai Seimo daugumos atmetami, opozicijos balsai dėl svarbių klausimų nieko nereiškia, o ir pati opozicija kaip žydo bitės. Tad V.Ąžuolui lieka tiktai per kokį opozicijos televizijos kanalą pašnekėti ir dar kavos pakelius savo rinkimų apygardoje išdalyti.

Siekdamas antros kadencijos išgerti kavos puodelį pasiūlė ir prezidentas G.Nausėda. Kvietimas – 5000-ajam, 7500-ajam, 10 000- ajam, 15 000-ajam ir 20 000-ajam už jį pasirašiusiajam. Ir stebuklas – kvietimą išgerti su šalies vadovu kavos apsiskelbė laimėjęs Seimo narys „laisvietis“ T.V.Raskevičius, kuris nesėkmingai bandė susitikti su G.Nausėda trejus metus, tai kviesdamas aptarti Partnerystės įstatymą, tai picą suvalgyti.

Parlamentaras, kuris skelbėsi pasirašęs 15 000-asis, jau pranešė, kad su prezidentu, kuris iki šiol su juo susitikimo besikratantis, kalbėsis ne G.Nausėdos siūlytomis temomis apie knygas, krepšinį ir Lietuvos ateitį, bet apie LGBT žmogaus teisių padėtį.

Matyt, ruošdamasis rinkimams prezidentas kažin ar gerai pagalvojo, kada reikia siūlyti išgerti kavos puodelį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.