Lietuvos sausumos pajėgų kariai dalyvauja tarptautinėse pratybose Lenkijoje

Šalies sausumos pajėgų Vadovybės štabo kariai kartu su sąjungininkais iš 23 NATO valstybių dalyvauja Lenkijoje vykstančiose vadovavimo ir valdymo elementų pratybose „Loyal Leda 2024“ (LOLE 24).

 Kariai<br>Lietuvos kariuomenės nuotr.
 Kariai<br>Lietuvos kariuomenės nuotr.
 Kariai<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 Kariai<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 13, 2024, 4:55 PM

Anot Lietuvos kariuomenės, pratybų metu kariai treniruojasi, taip pat vertinamas NATO sąjungininkų sausumos pajėgų vadavietei pavaldžių junginių štabų pasiruošimas planuoti ir vykdyti plataus masto gynybines operacijas.

„Prieš prasidedant pratyboms galiu pasakyti, kad mes esame pasiruošę, tačiau norime būti dar geresni. Dalyvaudami šiose pratybose mes norime, kad visi žinotų, jog mes vieningai kartu su NATO sąjungininkais esame pasiruošę apginti mūsų šeimas ir žmones nuo bet kokios grėsmės“, – pratybų atidarymo dieną sakė NATO Šiaurės-Rytų daugianacionalinio korpuso vadas gen. ltn. Jürgenas-Joachimas von Sandrartas.

Pratybos „LOLE 24“ vykdomos trimis etapais. Pirmojo etapo metu vyko padalinių integravimo rengimas, kurio metu daugiau kaip 800 pratybų dalyvių tobulino karinio sprendimo priėmimo proceso, vadovavimo ir valdymo bei sąveikos procedūras.

Antrojo pratybų etapo metu junginių štabai vyko gynybinių ir netiesioginio poveikio operacijų planavimą, sąveikauja su civiline aplinka ir kaimyniniais padaliniais bei koordinuoja veiksmus su aukštesniu štabu, naudodami karinę ryšių vadovavimo ir valdymo informacinę sistemą rengia operacijų taktinius planus. Trečiojo pratybų etapo metu naudojant kompiuterinę simuliacinę sistemą siekiama patikrinti mokymuose dalyvaujančių junginių štabų suplanuotų operacijų sumanymus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.