Didžiausias „Maisto banko“ rėmėjas „Iki“ kviečia į pavasario akciją: labiausiai laukiama šių produktų

Kovo 15–16 dienomis visoje Lietuvoje vyks tradicinė pavasarinė „Maisto banko“ paramos akcija, skirta padėti sunkiau besiverčiantiems šalies gyventojams. Iki Velykų likus tik kiek daugiau nei porai savaičių, vienas didžiausių fondo rėmėjų maistu – prekybos tinklas „Iki“ – kviečia savo pirkėjus nelikti abejingiems ir prisidėti prie to, kad vargingiau gyvenantiems kasdiena ir šventės būtų kuo džiugesnės.

Kovo 15–16 dienomis visoje Lietuvoje vyks tradicinė pavasarinė „Maisto banko“ paramos akcija, skirta padėti sunkiau besiverčiantiems šalies gyventojams.
Kovo 15–16 dienomis visoje Lietuvoje vyks tradicinė pavasarinė „Maisto banko“ paramos akcija, skirta padėti sunkiau besiverčiantiems šalies gyventojams.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 14, 2024, 11:33 AM

„Bendradarbiaujame su „Maisto banku“ dar nuo 2009 metų. „Iki“ buvo pirmas iš didžiųjų prekybos tinklų, tapusių šios svarbios organizacijos rėmėju, ir iki šiol esame paramos maistu flagmanas Lietuvoje. Džiugu matyti, kad rūpestis savo bendruomenės nariais yra svarbus ir mūsų pirkėjams. Jie kaskart aktyviai prisideda prie rengiamų labdaros akcijų, ir visi kartu galime sukurti išties reikšmingų pokyčių tūkstančių žmonių gyvenimuose“, – sako Nijolė Kvietkauskaitė, „IKI Lietuva“ generalinė direktorė.

Akcija vyks 118 „Iki“ parduotuvių visoje šalyje. Kovo 15–16 dienomis gyventojai kviečiami paaukoti ilgo galiojimo produktų, tokių kaip įvairios kruopos, makaronai, cukrus, arbata, kava, konservai ir pan. Reikalingi patys įvairiausi ilgiau negendantys maisto produktai, tačiau labiausiai stokojantieji šiuo metu prašo aliejaus, taip pat mėsos ar žuvies konservų.

„Iki“ parduotuvėse aukoti galima ne tik maistu, bet prisidėti ir pinigine parama, nuskenuojant ant skrajutės esantį brūkšninį kodą ir taip „Maisto bankui“ skiriant 5 eurus. Tą galima padaryti tiek įprastoje, tiek savitarnos kasoje.

Skurstantiems perduota įvairių produktų už beveik 7 mln. eurų

„Iki“ pagalba padeda pamaitinti gausybę mažas pajamas gaunančių žmonių ir pasirūpinti, kad ant jų stalų atsidurtų ne tik maistingi, bet ir įvairūs produktai. 2023 m. „Maisto bankui“ „Iki“ suteiktos paramos maistu suma išaugo iki 6,8 mln. Eur. Paramos ir labdaros fondo duomenimis, 2022 m. net apie 40 proc. visų išgelbėtų maisto produktų Lietuvoje atkeliavo iš skirtinguose šalies miestuose įsikūrusių „Iki“ parduotuvių ir per „Maisto banką“ pasiekė sunkiau gyvenančius.

„Tokia statistika rodo, kad nėra nereikšmingų žingsnių, kad ir kokie maži jie tądien gali pasirodyti. Turime vieną plačiausių parduotuvių tinklų visoje šalyje, ir visos mūsų parduotuvės yra įsitraukusios į pagalbą skurstantiems bei kovą su maisto švaistymu. Kasdien „Iki“ kolektyvas bendrauja su savanoriais ir jiems perduoda neparduotą, tačiau vartoti visiškai tinkantį maistą. Kad kitų stalas būtų gausesnis, skiriame kokybiškus duonos, pieno, mėsos ir žuvų bei jų gaminių, vaisių, daržovių ir kitus maisto produktus“, – sako N.Kvietkauskaitė.

Prie tvarių bei socialiai jautrių iniciatyvų noriai prisideda ir „Iki“ pirkėjai. 2022 metais parduotuvių lankytojai buvo vieni iš TOP 10 aktyviausiai „Maisto bankui“ aukojančiųjų.

„Per metus vienam lietuviui tenka maždaug 86 kg namų ūkiuose išmetamo maisto. Tai apmaudi statistika, ypač pagalvojus apie tai, kad kas penktas šalies gyventojas patiria skurdo riziką. Per savo partneres labdaros organizacijas galime pasiekti šiuos žmones, kad padėtumėme juos aprūpinti maistu. Be to, aktyvi bei matoma veikla padeda ir šviesti savo pirkėjus apie būtinybę mažinti išmetamo maisto kiekius. Edukuojame, dalijamės patarimais apie tai, kokie kiekvieno mūsų veiksmai gali padėti spręsti aktualias visuomenei problemas. Tai matome kaip neatsiejamą socialiai atsakingos įmonės veiklą“, – sako „IKI Lietuva“ generalinė direktorė.

„Iki“ įsipareigojimus laikytis nulinės tolerancijos maisto atliekų išmetimui į sąvartynus rodo ne tik žodžiai, bet ir darbai. Jokios maisto atliekos iš tinklo nepatenka į sąvartyną. Pasibaigus gaminių galiojimo laikui, „Iki“ maisto atliekų tvarkymo partneris surenka jas iš parduotuvių ir perduoda į savo perdirbimo įmones. Pakuotės yra perdirbamos arba iš jų išgaunama šilumos energija. Tuo tarpu maisto produktai yra susmulkinami, sutrinami ir biojėgainėse paverčiami elektros ir šilumos energija bei aukštos kokybės ekologiškomis trąšomis. Dalis maisto atliekų taip pat perduodama gyvūnų augintojams, kurie jas panaudoja kaip pašarą.

Plačiau su „Iki“ socialinės veiklos statistika galima susipažinti „Iki“ tvarumo ataskaitoje už 2022 metus čia: https://iki.lt/tvarumas/

Tarptautinei „Rewe“ grupei priklausantis prekybos tinklas „Iki“ Lietuvoje veikia nuo 1992 metų. Turėdamas 242 parduotuves visoje Lietuvoje, „Iki“ yra vienas didžiausių mažmeninės prekybos tinklų. Tarp didžiausių šalies darbdavių esanti bendrovė yra įdarbinusi apie 5,5 tūkst. darbuotojų. Prekybos tinklas kartu su „Pixevia“ Vilniuje atidaręs penkias autonomines parduotuves su „Iki“ prekių ženklu. Prekybos tinklas taip pat valdo prekių pristatymo į namus startuolį „LastMile“ ir nuosavo prekės ženklo elektroninę parduotuvę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.