A. Anušauskas: tikimės Graikijos paramos praktiškai įgyvendinant NATO rotacinį oro gynybos modelį

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas teigia, kad tikėtųsi paramos iš Graikijos dėl rotacinės oro gynybos Baltijos šalyse įgyvendinimo.

 Arvydas Anušauskas. <br>Ž.Gedvilos (ELTA) nuotr.
 Arvydas Anušauskas. <br>Ž.Gedvilos (ELTA) nuotr.
 Arvydas Anušauskas. <br>Ž.Gedvilos (ELTA) nuotr.
 Arvydas Anušauskas. <br>Ž.Gedvilos (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 15, 2024, 2:29 PM

„NATO viršūnių susitikime Vilniuje priimtas reikšmingas sprendimas dėl NATO rotacinio oro gynybos modelio. Tikimės Graikijos paramos praktiškai įgyvendinant rotacinio modelio įgyvendinimą iki Vašingtono viršūnių susitikimo šių metų vasarą. Tai būtų svarbus signalas, rodantis Aljanso ryžtą stiprinti gynybą ir atgrasymą“, – sakė A. Anušauskas, penktadienį susitikęs su Lietuvoje apsilankiusiu Graikijos gynybos ministru Nikolu Dendiasu.

Kaip skelbia Krašto apsaugos ministerija, susitikimo metu aptartas dvišalis bendradarbiavimas gynybos srityje, saugumo situacija bei NATO darbotvarkės klausimai.

Lietuvos ir Graikijos ministrai taip pat aptarė paramą Ukrainai.

„Noriu padėkoti Graikijai už prisidėjimą prie Lietuvos kartu su Islandija vadovaujamos išminavimo koalicijos. Mes privalome siųsti bendrą žinutę dėl tvirto įsipareigojimo toliau remti Ukrainą“, – sakė A. Anušauskas.

Praėjusių metų birželį NATO šalys sutarė dėl rotacinio oro gynybos modelio, atsižvelgdamos į Baltijos šalių raginimus sustiprinti šiuo metu vykdomą oro policijos misiją.

NATO oro gynybos rotacinis modelis skirtas didinti aljanso oro ir priešraketinės gynybos pajėgumų parengtį. Šios iniciatyvos pagrindu rotaciniu principu bus dislokuojamos sąjungininkų antžeminės oro gynybos sistemos ir aviacijos papildomi pajėgumai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.