I. Šimonytė pakomentavo A. Anušausko atsistatydinimą ir informacijos nutekėjimą

Penktadienį premjerei Ingridai Šimonytei pateikęs prašymą atsistatydinti, šeštadienio rytą krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas susinka su prezidentu Gitanu Nausėda.

Arvydas Anušauskas, Ingrida Šimonytė<br>T.Bauro nuotr.
Arvydas Anušauskas, Ingrida Šimonytė<br>T.Bauro nuotr.
Arvydas Anušauskas, Ingrida Šimonytė, Monika Navickienė<br>T.Bauro nuotr.
Arvydas Anušauskas, Ingrida Šimonytė, Monika Navickienė<br>T.Bauro nuotr.
Ingrida Šimonytė, Arvydas Anušauskas<br>T.Bauro nuotr.
Ingrida Šimonytė, Arvydas Anušauskas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 16, 2024, 10:13 AM, atnaujinta Mar 16, 2024, 10:21 AM

Premjerė šeštadienio rytą socialinio tinklo paskyroje pakomentavo krašto apsaugos ministro atsistatydinimą.

„Dar kartą patvirtinu, kad vakar gavau krašto apsaugos ministro atsistatydinimo pareiškimą. Tai nėra susiję su kaip nors staiga pakitusia Lietuvos nacionalinio saugumo būkle, pasikeitusiomis grėsmėmis ar kokiomis nors neigiamomis žiniomis apie ministerijos veiklą.

Veikiau susiję su lūkesčiu per Vyriausybei likusios kadencijos laikotarpį padaryti dar daugiau ir greičiau, nei buvo daroma iki šiol, kad Lietuva jaustųsi saugi. Padaryta tikrai nemažai, bet likę devyni mėnesiai yra netrumpas laikas, o ši Seimo sesija itin svarbi sprendimų, kur reikia maksimalaus įsitraukimo, priėmimui. Apgailestauju, kad šios informacijos nutekėjimas sukėlė įvairių spekuliacijų, kurių galėjo ir nebūti ir dalis kurių yra tiesiog išsigalvojimai. Tačiau noriu pabrėžti, kad Vyriausybė yra politinis darinys, todėl ir pokyčiai joje vyksta tada, kai toks pokytis yra reikalingas“, – rašė I.Šimonytė.

ELTA primena, kad penktadienį socialiniuose tinkluose pasirodė žurnalisto Edmundo Jakilaičio dviprasmiškas įrašas, sukėlęs įtarimą, jog ministras A. Anušauskas traukiasi iš pareigų.

Pasirodžius šiam įrašui, ELTA susisiekė su A. Anušausku. Visgi, jis tokios informacijos nei tvirtino, nei neigė – tik nukreipė apie galimą atsistatydinimą teirautis paties E. Jakilaičio.

Spėliojant, ar pasirodžiusi informacija yra teisinga, penktadienio vakarą Vyriausybės spaudos tarnyba išplatino pranešimą, kuriuo patvirtino, jog premjerė Ingrida Šimonytė gavo A. Anušausko prašymą atsistatydinti.

Šeštadienį A. Anušauskas susitinka su prezidentu Gitanu Nausėda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.