Po A. Anušausko kalbos – STT komentaras

Šeštadienio popietę Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) paskelbė komentarą dėl viešojoje erdvėje pasirodžiusios informacijos apie Krašto apsaugos ministerijos viešuosius pirkimus.

Arvydas Anušauskas<br>T.Bauro nuotr.
Arvydas Anušauskas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-03-16 17:12

„Atsižvelgiant į viešojoje erdvėje paskelbtą informaciją apie Krašto apsaugos ministerijos (KAM) kreipimąsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT) ir sulauktas užklausas dėl galimai neskaidriai vykdytų viešųjų pirkimų ministerijoje, informuojame, kad per 2020–2024 m. STT ikiteisminių tyrimų, susijusių su KAM, nėra pradėjusi.

Per minėtą laikotarpį (šių metų vasario 9 d.) iš KAM buvo gautas vienas informacinio pobūdžio raštas apie Seimo nario Raimundo Lopatos pateiktus klausimus ministerijai dėl organizuojamų viešųjų pirkimų. STT gautą informaciją vertina, ikiteisminis tyrimas nėra pradėtas ir niekam nėra pareikštų įtarimų“, – nurodoma STT komentare.

Taip pat skelbiama, kad minėtu laikotarpiu STT iš KAM nėra gavusi jokios informacijos apie bandymus papirkti ministerijos darbuotojus, organizuojančius viešuosius pirkimus, ar jiems daromą spaudimą.

Tokį komentarą tarnyba paskelbė po to, kai šeštadienį ryte atsistatydinantis krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas kalbėjo, kad į krašto apsaugą atėjęs su „papildoma antikorupcine darbotvarke“. A. Anušauskas patikino užkirtęs kelią bandymams papirkti krašto apsaugos darbuotojus:

„Taip, man teko užtrenkti duris kompanijoms, kurios mėgino neteisėtų atlygių siūlymu papirkinėti krašto apsaugos darbuotojus. Bet jos rado atviras duris pas kitus politikus, o Krašto apsaugos ministerija iškart gavo politikų pasiūlymus ir laiškus „daugiau kalbėtis“. Su kai kuriais, ypač grubaus kišimosi į viešuosius pirkimus atvejais, teko supažindinti ir STT, o kai kuriuos konkursus dėl užkeltų kainų tiesiog nutraukti. Visą šią antikorupcinę veiklą premjerė palaikė“, – kalbėjo ministras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.