Po pareiškimų apie galimą korupciją krašto apsaugos sistemoje, Demokratai „Vardan Lietuvos“ kreipėsi į Generalinę prokuratūrą

Reaguodama į krašto apsaugos ministro Arvydo Anušausko viešojoje erdvėje plačiai pasklidusias užuominas dėl galimai neskaidrių viešųjų pirkimų krašto apsaugos sistemoje, Seimo Demokratų frakcija „Vardan Lietuvos“ šeštadienį kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašydama pradėti ikiteisminį tyrimą.

Saulius Skvernelis.<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 16, 2024, 8:38 PM, atnaujinta Mar 16, 2024, 8:39 PM

Demokratų frakcijos seniūno Sauliaus Skvernelio teigimu, valstybės institucijos privalo užtikrinti, kad valstybės biudžeto pinigai netaptų pasipelnymo šaltiniu ir būtų užkirstas kelias piktnaudžiavimui ir korupcijai.

„Šiuo atveju būtina išsiaiškinti aplinkybes, kokios verslo įmonės ir kokius pasiūlymus teikė krašto apsaugos ministrui A. Anušauskui bei KAM darbuotojams, taip pat, kas tie Lietuvos Respublikos Seimo nariai ir už jų stovinčios verslo grupės, kurios bandė daryti įtaką“, – pranešime spaudai pabrėžė S. Skvernelis.

Savo ruožtu Demokratų frakcijos narys ir Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas Algirdas Stončaitis pastebėjo, kad A. Anušausko pasisakymas žiniasklaidai iš esmės yra pareiškimas apie įvykdytas nusikalstamas veikas ir politinę korupciją.

„Kaip Antikorupcijos komisijos pirmininkas, šiandien kreipiausi ir į komisiją su siūlymu trečiadienį rengti neeilinį uždarą posėdį situacijai nagrinėti“, – teigė jis.

ELTA primena, penktadienį Vyriausybės spaudos tarnyba išplatino pranešimą, kuriuo patvirtino, jog premjerė Ingrida Šimonytė gavo A. Anušausko prašymą atsistatydinti.

Iš pareigų pasitraukiantis A. Anušauskas šeštadienį socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje rašė, kad į ministro pareigas atėjo siekdamas sukurti korupcijos prevencijos sistemą ir užkirsti kelią galimiems atvejams. Tačiau, kaip leido suprasti ministras, tam jis nesulaukė palaikymo.

„Taip, man teko užtrenkti duris kompanijoms, kurios mėgino neteisėtų atlygių siūlymu papirkinėti krašto apsaugos darbuotojus. Bet jos rado atviras duris Seime, o KAM iškart gavo politikų pasiūlymus ir laiškus „daugiau kalbėtis“. Su kai kuriais, ypač grubaus kišimosi į viešuosius pirkimus atvejais, teko supažindinti ir STT, o kai kuriuos konkursus dėl užkeltų kainų tiesiog nutraukti“, – teigė A. Anušauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.