VRK: nuo ketvirtadienio parašus pradės rinkti penkios EP rinkimuose kandidatuojančios partijos

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) informuoja, kad nuo ketvirtadienio rinkėjų parašus pradės rinkti penkios politinės partijos, dalyvausiančios Europos Parlamento (EP) rinkimuose.

Rinkimai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Rinkimai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 19, 2024, 2:41 PM

Kaip antradienį pranešė VRK, pareiškinius dokumentus dalyvauti rinkimuose į EP kol kas pateikė Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“, Krikščionių sąjunga, Laisvės partija, Lietuvos krikščioniškosios demokratijos partija ir Žemaičių partija.

Popieriniai parašų rinkimo lapai šių partijų atstovams bus išduoti ketvirtadienį. Nuo tos pačios dienos partijų dalyvavimą rinkimuose bus galima paremti ir elektroniniu parašu.

Rinkėjų parašus renkančių politinių partijų atstovai iki balandžio 25 dienos turės surinkti 10 tūkst. piliečių parašų. Rinkimų kodeksas numato, kad parašų rinkti nereikės toms partijoms, kurios dalyvavo paskutiniuose EP rinkimuose ir jų metu surinko daugiau kaip 10 tūkst. rinkėjų balsų.

VRK primena, kad savo parašu rinkėjas gali paremti tiek politinių partijų, kiek nori. Tačiau už kiekvieną partiją galima pasirašyti tik vieną kartą.

ELTA primena, kad dalyvauti šių metų birželį vyksiančiuose EP rinkimuose iš viso yra užsiregistruota 19 politinių partijų.

Likusioms politinėms partijoms parašų rinkimo lapai bus išduoti po to, kai jos pateiks pareiškinius dokumentus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.